Klop u napadu: Prestanite da mislite na novčanike, počnite da mislite na igrače

Liverpul će u decembru odigrati deset utakmica, mnogo njegovih igrača imaće obaveze u nacionalnim selekcijama - jednostavno, ritam mečeva je takav da je neizdrživ, kazao je Klop
1508 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters

Nakon što je juče najavio da njegov tim neće igrati meč četvrtfinala Liga kupa Engleske, ukoliko ne dobije termin koji mu odgovara, Jirgen Klop, trener Liverpula, danas je žestoko napao Uefu, Fifu i nacionalne lige.

Liverpul će u decembru odigrati deset utakmica, mnogo njegovih igrača imaće obaveze u nacionalnim selekcijama - jednostavno, ritam mečeva je takav da je neizdrživ, kazao je Klop.

"Ako igrate u velikim takmičenjima, imate samo dvije sedmice slobodno u toku godine. Dvije sedmice u ovako fizički zahtjevnom poslu, sa ogromnim psihološkim pritiskom - to je premalo", rekao je Klop.

"Jasno je da rješenje može da se nađe, ako jednog dana ili više dana sjednu Fifa, Uefa i nacionalne lige, počnu da razgovaraju o igračima, a prestanu da misle na svoje novčanike. Stalno se potencira da fudbaleri zarađuju dobro. To je tačno, ali ih to ne čini fizički jačim i psihički spremnijim. Mi igramo i igraćemo sve utakmice punom snagom, ali neko mora da se zamisli i da se upita - pa koliko je to utakmica", kazao je Njemac.

Bonus video: