Kneževina se moli za Jovetićeva koljena: Njegova igra nam uljepšava živote

“Sjajan fudbaler, kome je njegovo tijelo najveći neprijatelj. U pitanju jedinstven i vrlo rijedak profil u modernom fudbalu”, pišu francuski mediji za Stevana Jovetića
4968 pregleda 3 komentar(a)
Povratak nakon osam mjeseci: Monako ulazi na teren umjesto Fabregasa
Povratak nakon osam mjeseci: Monako ulazi na teren umjesto Fabregasa

Stevan Jovetić se vratio, fudbal je ponovo u centru pažnje, u fudbalski tužnom Monaku, piše francuski “Ve sport” nakon povratka na teren crnogorskog napadača poslije osam mjeseci pauze zbog teške povrede i operacije koljena.

Slično bi moglo da se kaže i za crnogorsku reprezentaciju, s tim što će 30-godišnji napadač za povratak u dres “sokola” morati da pričeka barem do marta naredne godine, kada bi trebalo da se igra neka prijateljska utakmica.

- Srećan sam što sam opet na terenu, ali tužan zbog poraza - kazao je Jovetić, nakon što je ušao u igru u 59. minutu umjesto Seska Fabregasa, u ubjedljivom porazu “kneževa” kod kuće u Liga kupu.

Monako je u francuskom šampionatu tek 10. na tabeli - daleko od vrha, ali i daleko od opasne zone, što je u ovakvim okolnostima možda i dobro za Jovetića, koji do kraja sezone neće imati mnogo stresnih mečeva, pa će postepeno moći da se vrati u ritam nakon dugačke pauze.

U Kneževini su, međutim, jedva čekali njegov povratak...

“Sjajan fudbaler, kome je njegovo tijelo najveći neprijatelj. Zvi znamo da je u pitanju jedinstven i vrlo rijedak profil u modernom fudbalu: sposoban da stvori, da distribuira, da nađe izlaz iz bilo koje situacije, na bilo koji način, driblingom, asistencijom ili ubitačnim udarcem. Ukratko - klasa”, piše “Ve sport”.

Navijači Monaka se, ipak, nadaju da bi Jovetićev povratak mogao da preokrene sezonu Monaka.

“Njegova povezanost sa Ben Jederom, njegov tehnički odnos sa Fabregasom i Golovinom, mogao bi da treneru Žardimu ponudi jaku opciju više u napadu. Igrač klase s tijelom kao od gline, Monakova desetka, ponovo je na posteru. Mi se molimo za njegova koljena, jer nam njegova igra uljepšava živote. Stevane, dobrodošao nazad”, piše novinar francuskog lista.

U istom tekstu se podsjeća da je crnogorski reprezentativac u karijeri imao čak 24 povrede, dvije najteže - ukršteni ligamenti oba koljena, a da je za dvije i po godine u Monaku odigrao samo 23 utakmice u prvenstvu i pet u kupovima Francuske, postigavši 12 golova.

“Može li Jovetić da se vrati kao feniks - da svoju prošlost ostavi sa sobom? Možda je budućnost, napokon, svijetla - možda će mu omogućiti da pokaže sav potencijal koji ima”, navodi se na kraju.

Bonus video: