Knjiga o životu Sepa Blatera uskoro u prodaji

Izdavač je naveo da je, u bogato ilustravanoj knjizi, Sep Blater opisao kako je naučio da se nosi s neprijateljstvom. Blater je ranije rekao da su u knjizi sakupljene anegdote iz njegovih 40 godina rada u Fifi. Knjigu je napisao Blaterov portparol Tomas Rengli.
1 komentar(a)
Sep Blater, Foto: Reuters
Sep Blater, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.02.2016. 10:49h

Dugo očekivana knjiga o životu suspendovanog predsjednika Svjetske fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera biće objavljena za nekoliko dana, saopštila je danas švajcarska izdavačka kuća Verd i Veber (Werd & Weber).

Na sajtu tog izdavača objavljeno je da će knjiga "Sep Blater: Misija fudbal" koštati 49 švajcarskih franaka i da će biti u prodaji do kraja februara.

Izdavač je naveo da je, u bogato ilustravanoj knjizi, Sep Blater opisao kako je naučio da se nosi s neprijateljstvom.

Blater je ranije rekao da su u knjizi sakupljene anegdote iz njegovih 40 godina rada u Fifi.

Knjigu je napisao Blaterov portparol Tomas Rengli.

Blater je prije nedjelju dana saslušan zbog žalbe koju je uložio na odluku Etičkog komiteta Fife o osmogodišnjoj suspenziji, a da li će žalba biti usvojena ili ne trebalo bi da se objavi danas.

On se nada da će njegova žalba biti usvojena i da će biti domaćin predstojećeg Kongresa na kojem će članice Fife izabrati njegovog nasljednika.

Blater je negirao nepravilnosti, a suspendovan je zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 2011. godine za savjetničke usluge isplatio Mišelu Platiniju, kasnijem predsjedniku Evropske fudbalske unije (Uefa), koji je takođe suspendovan na osam godina.

Bonus video: