Kokeza: Izvini Srbijo, sraman poraz

5022 pregleda 4 komentar(a)
Kokeza, Foto: Betaphoto, Betaphoto
Kokeza, Foto: Betaphoto, Betaphoto

Predsjednik Fudblskog saveza Srbije (FSS), Slaviša Kokeza izvinio se danas navijačima Srbije zbog ubjedljivog poraza (5:0) u petak od Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Ono što bih htio da kažem u ime svih, u ime stručnog štaba i uprave. To je da se, u ime svih nas, izvinjavamo naciji i građanima Srbije zbog debakla koji smo doživeli u Ukrajini, zbog jedne loše utakmice i sramnog poraza", rekao je Kokeza na današnjoj pres konferenciji, a prenosi B92.

Prvi čovjek FSS rekao je da e sporna načina na koji je izgubljena utakmica.

"Utakmice su se gubile i ranije i gubiće se. Ono što je sporno, za mene i ljude iz Saveza, je način na koji se izgubila utakmica. Odgovornost spada na rukovodstvo, na čelu sa mnom, ali i na stručni štab i igrače. Zalaganje i borbenost za grb Srbije kakav je bio u Ukrajini više ne smije da se ponovi".

Predsednik FSS je istakao da bi fudbaleri više trebalo da se trude kada igraju za reprezentaciju nego što to čine u svojim klubovima.

"Ovi fudbaleri moraju više da daju od sebe za nacionalni dres nego što to rade u klubovima. Dres Srbije ne smije biti manje ili isto vrednovan kao dres njihovog kluba", jasan je Kokeza.

"Orlove" očekuje meč sa Litvanijom, sjutra pred praznim tribinama, kao nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kokeza kaže da će poslije tog meča biti sprovedena analiza rukovodstva i da će biti donijete neke odluke.

"Sve kritike i stavove iznesite poslije utakmice sa Litvanijom. FSS će u toku sljedeće nedelje izaći sa konkretnim stvarima i videćemo kako ćemo da odreagujemo".

Podsetimo, Srbija se trenutno na tabeli nalazi na posljednjem mestu grupe u okviru kvalifikacija za EURO 2020, iza Litvanije i Luksemburga.

Sport klub:

Bonus video: