Luda završnica: Boka je šampion Argentine, Tevez ljubio Maradonu u usta

Boka je golom Karlosa Teveza u 73. minutu pobijedila Himnasiju sa 1:0, dok je River u gostima odigrao neriješeno protiv Atletiko Tukumana - 1:1
7279 pregleda 0 komentar(a)
Tevez ljubi Maradonu, Foto: BETA/AP
Tevez ljubi Maradonu, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 08.03.2020. 10:15h

U ludoj završnici Superlige, fudbaleri Boke Juniors postali su šampioni Argentine.

Odluka je pala u posljednjem kolu, u koje je najveći rival Boke, River Plata, ušla sa bodom prednosti, ali je titula na kraju završila na Bombonjeri.

River Plata
Tuga igrača Rivera Ignjacija Fernandeza i Nikolasa de la Kruza(Foto: BETA/AP)

Boka je golom Karlosa Teveza u 73. minutu pobijedila Himnasiju sa 1:0, dok je River u gostima odigrao neriješeno protiv Atletiko Tukumana - 1:1.

Boka Juniors
Slavlje igrača Boke(Foto: BETA/AP)

Junak Boke, Karlos Tevez je rekao da je prije meča poljubio legendu Boke i argentinskog i svjetskog fudbala, Dijega Armanda Maradonu u usta kako bi mu to donijelo sreću.

Pohvalio je i potpredsjednika kluba i nekadašnjeg vrhunskog fudbalera Huana Romana Rikelmea, prenos Sport klub.

”Roman je veoma važan, to je bilo vrlo jasno od prvog razgovora. Pomogao mi je mnogo da ponovo nađem tog Karlitosa u sebi, a ovo je nagrada – Roman u loži, ja dajem gol. Znao sam da moram da poljubim Dijega, donijelo mi je sreću, a ona nekada mora da se potraži", ističe 36-godišnji Tevez.

Boka sada ima 34 titule nacionalnog prvaka, dvije manje od Rivera, najvećeg rivala sa Monumentala.

"Bio sam gladan tog slavlja ponovo. Mislim da sam osjetio da moram ponovo da se vratim u svoj komšiluk i da se borim kao dijete. Dvije-tri godine sam se borio sa svojom glavom, sa mnogim stvarima – uvijek sam nastavljao da radim, da izađem iz svega dobro i bilo mi je teško to da učinim i da se vratim korijenima. U pravo vrijeme sam opet našao glad za uspjehom", zaključio je Tevez.

Bonus video: