Lukaku odgovorio na „Black Friday” naslovnicu: Najgluplji naslov koji sam vidio

„Umjesto da pričate o divnoj utakmici koju će na ‘San Siru’ odigrati dva velika kluba... Obrazovanje je ključ, vi iz „Korijerea” bi trebalo da uradite bolji posao u tome”, napisao je napadač Intera
3644 pregleda 0 komentar(a)
Naslovnica „Korijere delo sporta”, Foto: Corrieredellosport.it
Naslovnica „Korijere delo sporta”, Foto: Corrieredellosport.it

Inter i Roma sjutra igraju derbi 15. kola Serije A, a „Korijere delo sport” je neukusno najavio duel „nerazura” i „vučice” - na naslovnoj strani su fotografije bivših saigrača iz Mančester junajteda, Romelua Lukakua i Krisa Smolinga, uz naslov „Black Friday”.

To je izazvalo žestoke reakcije u Italiji, ali i ostatku Evropu, jer je procijenjeno da je to rasistički.

Oglasio se i Lukaku, jedan od najboljih igrača Intera ove sezone, i na Instagramu prozvao ljude iz rimskog sportskog lista.

„Umjesto da se fokusira na bitku dva tima, „Korijere delo sport” je izašao sa najglupljim naslovom koji sam vidio u karijeri”.

„Vi ljudi stalno uključujete pitanje negativnosti i rasizma. Umjesto da pričate o divnoj utakmici koju će na ‘San Siru’ odigrati dva velika kluba... Obrazovanje je ključ, vi iz „Korijerea” bi trebalo da uradite bolji posao u tome”.

„Hvala svim navijačima i ostalim novinarima na podršci, i hajde da se sada svi radujemo sjutrašnjoj utakmici. Forza Inter”, napisao je Lukaku.

Bonus video: