Mali navijač Junajteda zamolio Klopa da Liverpul prestane da pobjeđuje, stigao mu je i odgovor

"Pišem vam kako bih se požalio. Liverpul pobjeđuje previše utakmica. Ako pobijedite još devet utakmica, ostvarićete najbolji niz bez poraza u istoriji. Zbog toga je tužno biti navijač Junajteda. Molim vas da Liverpul sljedeći put izgubi, pustite protivnički tim da pobijedi. Nadam se da sam vas uvjerio da ne osvojite ligu i nikad više ne pobijedite", napisao je Dara
5669 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: AP
Jirgen Klop, Foto: AP

Jirgen Klop je još jednom pokazao da je čovjek i trener sa manirima - iako, bez sumnje, ima mnogo obaveza u pripremama utakmica i na treninzima, Njemac je našao vrijeme da odgovori na pismo jednog desetogodišnjaka, koji je, pritom, navijač Mančester junajteda i koji je zamolio Klopa da Liverpul prestane da pobjeđuje.

Dara Karli je u okviru školskog projekta pisao Klopu:

"Pišem vam kako bih se požalio. Liverpul pobjeđuje previše utakmica. Ako pobijedite još devet utakmica, ostvarićete najbolji niz bez poraza u istoriji. Zbog toga je tužno biti navijač Junajteda. Molim vas da Liverpul sljedeći put izgubi, pustite protivnički tim da pobijedi. Nadam se da sam vas uvjerio da ne osvojite ligu i nikad više ne pobijedite", napisao je Dara.

Nekoliko dana mali Dara je dobio odgovor:

"Dragi Dara, hvala ti što si mi pisao. Znam da mi nisi poželio sreću ili nešto slično, ali uvijek je lijepo čuti mladog zaljubljenika u fudbal. Nažalost, ovom prilikom ne mogu u potpunosti da ispunim tvoju želju. Koliko god želiš da Liverpul izgubi, moj je posao da učinim sve što mogu kako bi Liverpul pobijedio. Postoje milioni ljudi širom svijeta koji takođe to žele i ja ne želim da ih iznevjerim.

Srećom po tebe, gubili smo utakmice u prošlosti, a gubićemo ih i u budućnosti. To je fudbal. Znam da kad imate 10 godina mislite da će stvari zauvijek ostati kakve su sada, ali ja ti kao 52-godišnjak mogu reći da to definitivno nije slučaj. Jednu stvar ti mogu reći koja se neće promijeniti - tvoja strast prema fudbalu i ljubav prema klubu. Mančester junajted je srećan što te ima.

Nadam se da ako mi budemo dovoljno srećni i osvojimo neke trofeje, ti nećeš biti toliko tužan. Naši klubovi su veliki rivali, ali se i puno poštujemo. To je za mene sve što fudbal treba da bude."

Bonus video: