Milan demantuje: Nismo poslali ponudu za Olma

Olmo s Dinamom ima ugovor na još godinu i po, do 30. juna 2021. godine
925 pregleda 0 komentar(a)
Dani Olmo, Foto: AP
Dani Olmo, Foto: AP

Milan nije poslao ponudu zagrebačkom Dinamu za 21-godišnjeg španskog reprezentativca Danija Olma.

"Koliko ja znam to je netačna informacija", rekao je u Milanov portparol Fabio Guadanjini u telefonskom razgovoru za Hinu.

Dinamov predsjednik Mirko Barišić takođe je rekao u četvrtak za italijanski portal "Tutto Mercato Web" kako Dinamo nije primio ponudu Milana.

Nekoliko hrvatskih medija izvijestilo je u subotu da su se Dinamo i Milan dogovorili oko odštete od 20 milionaa eura plus naknadnih pet miliona, ali da Olmovi agenti Andi Bara i Huanma Lopes nisu dali svoj pristanak jer traže sedam miliona eura provizije uz procenat od sljedeće prodaje.

"Umjesto sedam mogli su napisati i 70 miliona eura. To nije istina", rekao je Bara u telefonskom razgovoru za Hinu.

"Dinamo je gazda. On odlučuje kuda će Olmo ići i za koliko. Olmo se mora usuglasiti sa Dinamom u koji će klub otići. A ja ću se onda, tek na kraju, za pet minuta dogovoriti oko provizije", dodao je.

Olmo s Dinamom ima ugovor na još godinu i po, do 30. juna 2021. godine. Barišić je izjavio da je 30 miliona eura dobar iznos, ali da Dinamo nije odredio cijenu jer ni jedan klub to nije tražio.

Zimski prelazni rok zatvara se za dvije sedmice. Olmo u petak nije igrao prijateljsku utakmicu protiv Lokomotive jer klub ne želi da rizikuje potencijalnu povredu u iščekivanju eventualnog transfera.

Bonus video: