MUNDIJAL Vida ponovo u problemu, Ivanišević poručio Englezima: Tako ste arogantni...

Večeras u 20 časova na stadionu "Krestovski" u Sankt Peterburgu u prvom polufinalnom meču Svjetskog prvenstva sastaju se reprezentacije Belgije i Francuske
92 pregleda 0 komentar(a)
Domagoj Vida, Foto: Reuters
Domagoj Vida, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2018. 16:55h

LIVE BLOG:

18.55 Poznati su i sastavi za prvo polufinale Mundijala. Francuska i Belgija od 20 sati igraju u Moskvi.

18.45 Zlatko Dalić vjeruje da Hrvatska može da ide u finale. Opširnije čitajte ovdje.

16.59 Garet Sautgejt i Džordan Henderson su na pres konferenciji uoči polufinala sa Hrvatskom, koje se igra sjutra u Moskvi.

"Ovo je velika utakmica, ali nećemo da je činimo većom nego što jeste. Znamo kakav je ulog, ali mirni smo. Išli smo korak po korak, nastavićemo tako", kazao je Henderson.

Engleska je u euforiji, Ostrvom odzvanja "It's coming home".

"Dvadeset godina čekam da čujem tu pjesmu. Uživam, jer ljudi u mojoj zemlji uživaju", kazao je Sautgejt, član tima koji je 1996. godine igrao polufinale Evropskog prvenstva,

16.45 Reprezentativac Engleske Kajl Voker poslaće garnituru dresova nacionalnog tima dječacima sa Tajlanda koji su danas oslobođeni iz pećine u kojoj su bili zarobljeni od 23. juna.

15.45 Goran Ivanišević, legendarni teniser, iz Londona će pratiti polufinale Mundijala, između njegove Hrvatske i Engleske.

Ivanišević je u izjavi za BBC kazao da su Englezi potcijenili Hrvatsku i da su previše arogantni.

"Vi ste već u finalu, već ste osvojili titulu, vraćate fudbal kući, donosite trofej... Vi ste najljepši i najbolji, vrlo ste arogantni. Vratićete se kući, ali nadam se bez trofeja", rekao je Splićanin.

15.40 Domagoj Vida je dobio jedno upozorenje, ali nakon novog snimka, na kome se ponovo čuje "Slava Ukrajini", mogao bi da dobije - isključenje.

FIFA je saopštila da radi na ovom slučaju, prenosi BBC.

Na video snimku se vidi Vida koji uz flašu piva uzvikuje: "Slava Ukrajini!" i "Beograd gori".

I dok FIFA istražuje, hrvatski fudbaler dobija podršku iz Ukrajine. Opširnije čitajte ovdje.

15.30 Francuski mediji javljaju da će na tribinama "Krestovskog" biti mnogo poznatih ličnosti. Očekuje se dolazak i Pamele Anderson, djevojke Adila Ramija.

13:04 Selektor fudbalera Engleske Garet Sautgejt ne očekuje da na polufinalni meč Svjetskog prvenstva utiče činjenica da su Hrvati nešto više vremena proveli na terenu.

12:56 Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić rekao je pred polufinale Svjetskog prvenstva sa Engleskom da njegov tim uživa u iskustvu u Rusiji.

"Najveći pritisak za nas je bila utakmica sa Danskom u osmini finala. Sada uživamo u svemu što se dešava. Kada utakmica počne, bićemo pod pritiskom, ali uživamo u činjenici da smo u polufinalu Mundijala. Bilo bi fantastično dostignuće da Hrvatska stigne do finala Svjetskog prvenstva, to je naš san i daćemo sve od sebe da ga ispunimo", istakao je Kramarić.

11:42 Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije (FIFA) kaznila je stručnog saradnika hrvatskog štaba Ognjena Vukojevića novčanom kaznom u iznosu od 15.000 švajcarskih franaka zbog kršenja kodeksa fer-pleja.

11:14 Završnica Svjetskog prvenstva u Rusiji fantastičan je primjer kako fudbaleri različitog porijekla, boje kože i religije, djeluju jedinstveno i složno pod istom zastavom. Francuzi imaju čak 17 fudbalera koji su sinovi prve generacije imigranata

Opširnije čitajte OVDJE >>>

11:10 Selektor Belgije Roberto Martines rekao je, pred polufinale sa Francuskom, da je njegov tim sastavljen od jedinstvenih fudbalera koji dijele istu ambiciju - da učine belgijski fudbal ponosnim.

10:45 "Trikolori" ili "đavoli" - samo je jedna karta za Moskvu >>>

10:25 Irvas Jaša pokušava da predvidi rezultat polufinalne utakmice Belgija-Francuska

10:10 Nekadašnja Mis Rusije, a sada ambasadorka Svjetskog prvenstva, Viktorija Lopireva, poručila je engleskim navijačima da ignorišu politiku i otputuju u Moskvu da bi bodrili svoju reprezentaciju u polufinalu Mundijala sa Hrvatskom.

10:07 Na internetu se pojavio novi video u kome je glavni junak odbrambeni fudbaler reprezentacije Hrvatske Domagoj Vida.

Pogledajte OVDJE >>>

9:27 [FOTO] Englezi na treningu:

9:05 FIFA je pozvala dječake koji su bili zarobljeni u pećini na Tajlandu da prisustvuju finalu Mundijala.

8:52 Vezni fudbaler Engleske Džordan Henderson koji je imao problema sa tetivom odradio je juče cijeli trening i očekuje se da će danas biti potpuno spreman.

7:52 Napadač reprezentacije Hrvatske Mario Mandžukić poručio je da "vatreni" nikoga ne boje, kao i da Luka Modrić zaslužuje "Zlatnu loptu".

"Mi smo spremni već danas, toliko želimo da igramo to polufinale. Nema niti jednog igrača koji će se žaliti. Ne brinite, bićemo spremni," poručio je Mandžukić.

7:36 Vezni fudbaler reprezentacije Belgije Kevin De Brajne vjeruje da je njegova ekipa spremna za najviši domet na Svjetskom prvenstvu.

"Znamo da naši navijači očekuju mnogo od nas. Imamo jedinstvenu atmosferu u timu, a klasa igrača i novi trenerskog osoblja omogućavaju nam da se borimo za najviša mjesta," rekao je De Brajne.

7:28 "Ne želim da uvrijedim kolegu Martineza, ali on je samo iskoristio rad prethodnika Marka Vilmtosa," izjavio je selektor Francuske Didije Dešan i dodatno podgrijao atmosferu pred večerašnji meč.

7:24 Argentinski mediji prenose da će Horhe Sampaoli i pored debakla na Mundijalu ostati na klupi Gaučosa.

7:20 Prvi polufinalni par su Francuska i Belgija. Taj meč je na programu večeras od 20 časova u Sankt Peterburgu. U srijedu u istom terminu na Lužnjikiju u Moskvi sastaju se Hrvatska i Engleska.

7:15 Dobro došli na LIVE BLOG "Vijesti". Donosimo vam najnovije i najzanimljivije informacije sa Mundijala

Bonus video: