Murinjo bolji od Pepa, VAR opet pravio cirkus, Totenhem srušio Siti

Sparsi slavili 2:0, strijelac na debiju bio je Stiven Begvajn
2636 pregleda 0 komentar(a)
Bergvajn slavi prvi gol u dresu Totenhema, Foto: Flashscore.com
Bergvajn slavi prvi gol u dresu Totenhema, Foto: Flashscore.com

Totenhem je 60 minuta bio iza lopte u duelu sa Mančester sitijem, ali je imao dovoljno vremena da kazni gotovo izvjesno bivšeg šampiona Engleske.

Sparsi su slavili 2:0 u dvoboju Žozea Murinja i Pepa Gvardiole i u još jednoj utakmici Premijer lige u kojoj je VAR tehnologija više štetila nego koristila.

Tako je Rahim Sterling u prvom poluvremenu pomilovan iako je zbog oštrog faula zaslužio isključenje, a onda je Siti dobio i penal koji je Igo Ljoris odbranio Ilkaju Gindoganu.

Kod tog penala je mnogo toga bilo sporno - prvo da li je uopšte bio faul u kontaktu Serža Orijea i Serhija Aguera, a onda i da li je trebalo ponoviti pokušaj Gindogana zato što je Ljoris s obje noge bio van gol linije. Nakon svega, ostala je dilema i da li je francuski čuvar mreže potom skrivio i penal nad Sterlingom...

Sve to je prošlo, Siti se ispromašivao i ostao s igračem manje (isključen Oleksandr Zinčenko), a onda je Totenhem iz prva dva šuta ka golu i pogodio.

Prvo je Stiven Bergvajn matirao Edersona i atraktivno se upisao na debiju, da bi potom sve dileme oko pobjednika otklonio Son.

Siti sada ima 22 boda manje od lidera Liverpula, dok je Totenhem "unovčio" remi četvrtoplasiranog Čelsija i prišao mu na četiri boda.

Gvardiolin tim je ove sezone u svim takmičenjima promašio šest penala. Slabiji učinak ima samo gradski rival Junajted, koji je sa 11 metara neuspješan bio sedam puta...

Bonus video: