Navijači spasili klub: Kupili 100.000 ulaznica za meč sa nevidljivim protivnikom

Cilj kampanje je da se kupi 120.000 hiljada karata, koliko je, tvrde u klubu, bilo gledalaca na meču sa Bordoom, 1987. godine, u revanšu polufinala Kupa pobjednika kupova
8524 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Lokomotive
Navijači Lokomotive

Akcija koju je 19. marta pokrenuta u Lajpcigu daje nevjerovatne rezultate - navijači Lokomotive, kluba iz tog grada u nekadašnjoj istočnoj Njemačkoj, kupili su više od 100.000 ulaznica za utakmicu protiv "nevidljivog protivnika", koja je zakazana za 8. maj.

Riječ je o akciji koju je sprovela Lokomotiva da bi se spasila od finansijske propasti.

Cijena ulaznice je jedan euro.

Lokomotiva igra u četvrtom rangu njemačkog fudbala, a riječ je o kultnom klubu - prvom prvaku Njemačke 1903. godine, tada pod imenom VFB Lajpcig.

Cilj kampanje je da se kupi 120.000 hiljada karata, koliko je, tvrde u klubu, bilo gledalaca na meču sa Bordoom, 1987. godine, u revanšu polufinala Kupa pobjednika kupova.

Bili su to slavni dani Lokomotive, plasman u finale te godine bio je najveći evropski uspjeh - na putu ka trofeju ispriječio se Ajaks, a jedini gol postigao je Marko van Basten.

Sada je Lajpcig preuzeo primat u gradu, ali pravi navijači Lokomotive su uvijek uz klub.

Ipak, četvrta liga nije toliko interesantno takmičenje, pa je najveća posjeta ove sezone na stadionu "Bruno Plahe" bila 4.498 gledalaca, na meču sa Energi Kotbusom.

Za spas kluba su svi tu, tako da će se doći do brojke od 120.000 karata i eura, a iz kluba nisu željeli da otkrivaju šta su navijačima spremili tog dana, osim da će biti spektakl.

Nažalost, samo virtuelni, jer se fudbal tog dana neće igrati, ali će Lokomotiva preživjeti koronavirus...

Bonus video: