Nije bio dobar za Budućnost, jeste za jedan od najboljih ukrajinskih timova: Perović u Zarji

Zarja je šest godina zaredom učesnik evropskih takmičenja, a dvije sezone je igrala grupnu fazu Lige Evrope (2016/17. i 2017/18)
5925 pregleda 3 komentar(a)
Mihailo Perović, Foto: Savo PRELEVIC
Mihailo Perović, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 23.01.2020. 19:43h

Nije bio u planovima stručnog štaba i sportskog sektora Budućnosti, ali je zato zadovoljio standarde jednog od najboljih ukrajinskih timova, najbližeg pratioca nedodirljivog tandema Šahtjor - Dinamo Kijev.

Mihailo Perović, 23-godišnji napadač, potpisao je ugovor na dvije i po godine sa Zarjom, trećeplasiranom ekipom prvenstva Ukrajine.

"Presrećan sam što sam postao dio takvog kluba kao što je Zarja. Nadam se da ću pružiti dobre partije i dati što više golova. Znam da je liga zahtjevna i da je ovo veliki izazov, ali daću sve od sebe da se odužim ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju", rekao je Perović za "Vijesti".

Zarja je šest godina zaredom učesnik evropskih takmičenja, a dvije sezone je igrala grupnu fazu Lige Evrope (2016/17 i 2017/18).

Snagu Zarje upoznala je i Budućnost, u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope prošlog ljeta. Ukrajinci su slavili oba puta (3:1 pod Goricom i 1:0 na domaćem terenu), a upravo su na tim mečevima i zapazili Perovića, koji je bio strijelac jedinog gola za "plave".

Perović je u Budućnosti proveo godinu i po, postigao 11 golova u prvenstvu, kao i het-trik u finalu Kupa protiv Lovćena.

On je u finišu prvog dijela sezone, odlaskom Branka Brnovića i dolaskom Mladena Milinkovića, izgubio mjesto u startnoj postavi, nije bio u prvom planu za drugi dio prvenstva, pa je raskinuo saradnju sa podgoričkim klubom.

Dobio je, međutim, šansu karijere - da se dokaže u neuporedivo jačem timu i ligi.

Perović je drugi crnogorski fudbaler u Zarji, čiji je dres u sezoni 2008/09. nosio Mirko Raičević. On je u klub iz Luhanska došao takođe iz Budućnosti, a kasnije napravio uspješnu karijeru u ukrajinskom fudbalu.

Bonus video: