Nova njemačka fudbalska sila osvojila London, Lajpcig na korak od četvrtfinala

Gosti su dominirali u većem dijelu meča, domaćin, bez Kejna i Sona limitiran u napadu, a bez jasnog kvaliteta i u ostalim linijama tima
6540 pregleda 0 komentar(a)
Timo Verner slavi gol u Londonu, Foto: AP
Timo Verner slavi gol u Londonu, Foto: AP

Lajpcig je zakoračio u četvrtfinale Lige šampiona, Murinjo na povratku u elitno takmičenje osjetio snagu nove njemačke sile – 0:1 u Londonu, Totenhemu je potrebno mnogo toga da se poklopi da bi, desetkovan povredama napadača, u revanšu postigao gol više.

Gosti su dominirali u većem dijelu meča, domaćin, bez Kejna i Sona limitiran u napadu, a bez jasnog kvaliteta i u ostalim linijama tima.

U prvih 90 sekundi, Lajpcig je imao tri velike šanse, ofanzivni bek Anhelinjo je pogodio stativu, Šik tukao pored gola, a Ugo Ljoris spasavao sve što je mogao.

Nakon propuštenih prilika uvijek postoji opasnost od kazne, ali nepisano pravilo se nije potvrdilo večeras.

U 58. mnutu Dejvis je sporo reagovao u šesnaestercu, oborio Lajmera, a Timo Verner iz penala donio zasluženo vođstvo Lajpcigu.

Totenhem je bio nešto aktivniji do kraja, ali samo jednom je došao blizu izjednačenja – Lo Selso je iz slobodnog udarca dobro šutirao, a golman Gulači uz pomoć stative odbio loptu u korner.

Prošlogodišnji finalista je na korak od eliminacije, Lajpcig, sa najmlađim trenerom u eliminacionoj fazi Lige šampiona Julijanom Nagelsmanom, blizu najvećeg uspjeha u kratkoj istoriji kluba, koga u Evropi cijene, a u Njemačkoj – ne vole.

Bonus video: