Preokret Ajntrahta, Emeri pred otkazom

Činilo se da će Arsenal prekinuti seriju od šest utakmica bez pobjede, ali tako nije mislio Daiči Kamada, strijelac oba gola za tim iz Frankfurta
1976 pregleda 0 komentar(a)
Da li je potpisao otkaz Emeriju: Daiči Kamada slavi jedan od dva gola na "Emirejtsu", Foto: Beta/AP
Da li je potpisao otkaz Emeriju: Daiči Kamada slavi jedan od dva gola na "Emirejtsu", Foto: Beta/AP

Mukama Arsenala ne nazire se kraj, čini se da više ništa ne može da spriječi otkaz za Unaija Emerija.

„Tobdžije” su u 5. kolu Lige Evrope izgubile 2:1 od Ajntrahta usred Londona, pa bi u posljednjem kolu, doduše uz splet neočekivanih okolnosti, mogle čak i da ispadnu.

Činilo se da će Arsenal prekinuti seriju od šest utakmica bez pobjede, jer je Pjer-Emerik Obamejang na asistenciju Gabrijela Martinelija donio prednost svim timu u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena.

U nastavku su, međutim, Njemci bili mnogo bolji i sa dva gola Japanca Daičija Kamade stigli do preokreta.

Sevilja je savladala Karabag 2:0 i petom pobjedom povukla za sobom u nokaut fazu i APOEL, koji je istim rezultatom porazio Didelanž.

Lisabonski Sporting je bio ubjedljiv protiv PSV-a (4:0). Iz grupe D u 1/16 finala će i LASK Linc, koji je trijumfom na gostovanju Rozenborgu (2:1) obezbijedio dovoljnu prednost nad „filipsovcima” iz Ajndhovena.

Lacio je golom Hoakina Koree savladao ĆFR Kluž 1:0 i sačuvao teoretsku šansu da može dalje. Ali, mora da čeka trijumf bezbrižnog Seltika u Rumuniji i da porazi Ren u Francuskoj.

U veoma uzbudljivom meču, Malme je savladao Dinamo iz Kijeva 4:3 i napravio korak ka evropskom proljeću.

Sve će se rješavati u posljednjem kolu - Kopenhagen ima devet bodova i dočekuje Malme sa osam, a Dinamo sa šest je domaćin Luganu.

Ako Ukrajinci trijumfuju, ići će u nokaut fazu šta god da se desi u komšijskom derbiju, jer imaju bolji međusobni skor od Malmea, a imali bi bolju gol-razliku od Kopenhagena.

Bonus video: