Revolucija se sprema u Italiji: "Čelendž" u Seriji A?

"Moramo da približimo fudbalske inovacije milionima navijača, a da pritom ne ugrozimo autoritet sudija, a uvažimo mišljenje klubova", rekao je predsjednik FIGC
4453 pregleda 0 komentar(a)
VAR u Seriji A, Foto: AP
VAR u Seriji A, Foto: AP

Fudbalski savez Italije (FIGC)naložio je sudijama da što više koriste VAR tehnologiju, ali i da provjeru vrše na terenu, najavivši da bi od naredne sezone moglo da se uvede pravilo "čelendža", slično kao u tenisu.

"Italija je jedna od prvih zemalja koja je počela da koriste VAR i da eksperimentiše sa tehnologijom. U posljednje vrijeme dobili smo zahtjeve klubova za promjenama i za uvođenjem 'čelendž' sistema. O tome smo obavijestili Fifu i najavili da smo spremni za novi korak", rekao je predsjednik FIGC Gabrijele Gravina.

"Moramo da približimo fudbalske inovacije milionima navijača, a da pritom ne ugrozimo autoritet sudija, a uvažimo mišljenje klubova", rekao je on.

VAR je u prethodne dvije sezone izazvao dosta polemika u Italiji, a i fudbalska javnost je podiljeljena u mišljenju da li je video-tehnologija, odnosno način na koji se upotrebljava, dobra za fudbal...

Bonus video: