Risto Lakić direktor Iskre

Danilovgradski klub jača organizaciono i polako se sprema za vjerovatni nastup u Evropi tokom ljeta
5787 pregleda 5 komentar(a)
Risto Lakić, Foto: Savo Prelević
Risto Lakić, Foto: Savo Prelević

Iskra ima novog izvršnog direktora - Risto Lakić, nekadašnji crnogorski reprezentativac, fudbaler Budućnosti, Partizana i Vojvodine, vraća se u klub u kojem zvanično i počela njegova karijera nakon fudbalske.

On je, naime, tokom sezone 2017/18. bio sportski direktor danilovgradskog kluba, nakon čega je obavljao istu funkciju u Budućnosti.

Pod Goricom se zadržao godinu i po, otišao je nakon neslaganja sa bivšim trenerom “plavih” Brankom Brnovićem. “Plavi” su prije toga osvojili Kup Crne Gore, a dok je Lakić bio sportski direktor formirano je i jezgro tima koji sada ima šest bodova na vrhu tabele.

Kapiten Budućnosti Stefan Milić je, takođe, nedavno apostrofirao Lakića kao najzaslužnijeg za njegov razvoj i transfer u zagrebački Dinamo.

Iskra ima velike ambcije ove sezone - treća je na tabeli, formirala je odličan tim, renovirala je i stadion i polako se sprema za prvi nastup na evropskoj sceni.

Trebalo bi, naime, da se dogodi veliko iznenađenje pa da Danilovgrađani ne sačuvaju sedam bodova više, koliko imaju od 4. Zete, odnosno osam od petoplasirane Podgorice.

Izabranici Aleksandra Nedovića još mogu i da urgoze ekipe koje su iznad, za drugoplasiranom Sutjeskom zaostaju četiri boda, a gostuju joj u subotu.

Povratkom Rista Lakića, Iskra će se dodatno pojačati na organizacionom nivou.

Bonus video: