Rođak Džerdana Šaćirija: Gledao sam utakmicu na Kosovu, bio sam srećan i tužan u isto vrijeme

"Mislim da je Džerdan igrao vrlo dobro, njegovi centaršutevi su bili vrlo opasni"
32 komentar(a)
Rakit Šaćiri, Džerdan Šaćiri, Foto: Facebook
Rakit Šaćiri, Džerdan Šaćiri, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.07.2018. 08:35h

Navijač Švedske Ragit Šaćiri, rođak švjcarskog fudbalskog reprezentativca Džerdana Šaćirija rekao je u intervjuu za Rojters da mu je bilo teško da slavi prolaz Švedske u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji jer je njegov rođak igrao za protivničku stranu.

Švedska je pobijedila juče Švajcarsku sa 1:0 golom Emila Forsberga i plasirala se u četvrtfinale Mundijala prvi put od 1994. i Svjetskog prvenstva u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) kada su osvojili treće mjesto. Pobjeda selekcije "tri krune" pomiješala je emocije osamnaestogodišnjeg Ragita Šaćirija koji je odrastao kao i bivši reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović u distriktu Rozengard u Malmeu.

"Gledao sam utakmicu na Kosovu sa rodbinom, bilo je vrlo uzbudljivo, ali istovremeno i vrlo stresno", rekao je Ragit za Rojters.

"Bio sam srećan i tužan u isto vrijeme kada je Forsberg postigao gol. Mislim da je Džerdan igrao vrlo dobro, njegovi centaršutevi su bili vrlo opasni", dodao je Ragit.

Džerdanov otac i Ragitova majka su brat i sestra i napustili su Kosovo napustili su Kosovo za vrijeme konflikta 90-ih godina prošlog vijeka.

Ragit je takođe fudbaler, ali igra na amaterskom nivou i nada se da Švedska na Mundijalu može još više.

"Na Svjetskom prvenstvu ništa nije zagarantovano, ali nadam se da će Švedska osvojiti", rekao je Ragit.

Bonus video: