Šampion strahuje, Barsa "gura" Inter u nokaut fazu

Liga šampiona - Liverpul ne smije da izgubi u Salcburgu, Katalonci bez Mesija stižu na megdan „nerazurima” kojima pobjeda garantuje plasman u osminu finala
3451 pregleda 0 komentar(a)
Lautaro Martines je bio strijelac u porazu Intera od Barse na „Nou kampu”, Foto: Beta-AP
Lautaro Martines je bio strijelac u porazu Intera od Barse na „Nou kampu”, Foto: Beta-AP

Kolo raspleta, kolo u kojem bi aktuelni prvak Evrope mogao da bude eliminisan već nakon tri mjeseca takmičenja - večeras i sjutra su na programu utakmice posljednjeg kola grupne faze Lige šampiona.

Pred posljednju rundu poznato je osam imena timova koji su osigurali plasman u osminu finala - to su Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern, Totenhem, Mančester siti, Juventus, Barselona i Lajpcig. Traži se još toliko...

KLOP: NAVIKLI SMO DA JE TEŠKO

Liverpul je došao u situaciju da mu od posljednjih 90 minuta zavisi sve - gostuje Red Bul Salcburgu u direktnom duelu za plasman u nokaut fazu i ne smije da izgubi u gradu Mocarta ako želi da nastavi takmičenje.

- Ne mogu da kažem da nam je bio potreban ovakav pritisak, ali navikli smo na njega. Ovdje sam četiri godine i ne pamtim kada smo bili mirni - kaže Jirgen Klop. Salcburg bi istorijski plasman među 16 najboljih izborio ako sruši šampiona, dok bi Liverpul u slučaju poraza prošao jedino ako Napoli izgubi u Napulju od Genka.

- Nemam dilemu da smo spremni. Ovo je momenat da uradimo nešto veliko - kaže Salcburgova golgeterska senzacija Erling Haland.

Napoli je u krizi u Seriji A, ali večeras može bodom da osigura plasman koji bi vjerovatno makar na neko vrijeme i sačuvao posao treneru Karlu Anćelotiju.

- Ne mislim ni na šta drugo sem na to da pobijedimo Genk - jasan je Anćeloti.

INTER ILI BORUSIJA?

Inter je u prošlom kolu pobjedom u Pragu učinio da duel sa Barselonom odlučuje - trijumf „nerazurima” garantuje prolaz. I biće mu olakšan put, makar tako izgleda na papiru - Barsa, koja je sigurno prva u grupi, u Milano je doputovala bez Lionela Mesija i Đerara Pikea, navodno će Interu suprotstaviti kombinovani tim...

- Želim hrabri Inter koji igra preko granice trenutnih mogućnosti, bez obzira na to u kakvom sastavu bude Barsa - poručio je Antonio Konte.

Inter će od ove utakmice zaraditi između sedam i po i osam miliona eura od prodaje ulaznica, što je rekord u italijanskom fudbalu.

Od dešavanja u Gradu mode zavise i šanse Borusije, koja u Dortmundu dočekuje češku Slaviju. Inter i „milioneri” su sakupili po sedam bodova, s tim što je italijanski tim bolji u međusobnom skoru. Dakle, Borusija u posljednjih 90 minuta mora da ostvari bolji rezultat nego Inter...

- Prva i jedina obaveza je da odigramo dobro i da pobijedimo - rekao je trener Borusije Lusijen Favr.

MISTERIJA GRUPE H, BORBA IZMEĐU LIONA I ZENITA

Ajaks 10 bodova, Valensija i Čelsi po osam - takvo je stanje u grupi H pred posljednju rundu. „Kopljanici” dočekuju Valensiju i za prolaz im je potrebno da ne izgube ili da Čelsi ne pobijedi Lil na „Stamfordu”.

Valensija ide u osminu finala ako slavi u Amsterdamu ili u slučaju da na kraju bude imala isti broj bodova kao Čelsi (bolja je u međusobnom skoru). I „plavci” se bave kalkulacijama - ako savladaju Lil sigurno prolaze, a to bi se dogodilo i kada bi Ajaks bio bolji od Valensije.

A u grupi G - Lajpcig je već prošao, borbu do kraja vode Lion i Zenit, koji imaju po sedam bodova. Francuski tim ide u osminu finala pobjedom kod kuće nad Lajpcigom ili remijem ako Zenit izgubi od Benfike u Lisabonu.

Rusima je potrebno da nakon večerašnji duela imaju makar isti broj bodova kao Lion, jer su bolji u međusobnim duelima.

Bonus video: