Šampion u paklu „kolćonerosa”, Savić protiv najboljeg napadačkog trija na svijetu

Atletiko i Liverpul su do sada igrali četiri puta - imaju po pobjedu, dok su dva meča završena bez pobjednika. Meč se igra od 21 sat
3353 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Atletika na jučerašnjem treningu, Foto: AP
Fudbaleri Atletika na jučerašnjem treningu, Foto: AP

Biće pakleno, u to ne sumnja niko, ali ima li Atletiko Madrid pored ogromnog motiva i dovoljno kvaliteta da stane na put mašineriji koja se zove Liverpul?

Decembarski žrijeb je sastavio timove koji su stvoreni da jure velike stvari, s tim što u ovoj sezoni mnogo bolje ide gigantu iz grada Bitlsa.

Liverpul dominira u Premijer ligi, gdje ima čak 25 bodova više od Mančester sitija, pa u ovom trenutku i može da se posveti Ligi šampiona. Ne razmišljajući o posljedicama u domaćem prvenstvu... Aktuelni šampion, ipak, zna da Atletiko u Madridu neće pokloniti ništa.

- Ovo je vjerovatno najteža moguća utakmica u životu jednog fudbalera. Atletiko je u nekoj fazi tranzicije, zato su i oscilacije normalne, ali niko od nas ne misli da će nam protivnik nešto pokloniti - rekao je menadžer „redsa” Jirgen Klop.

Liverpul brani trofej, izazivača je mnogo...

- Lijepo je kada igrate finale Lige šampiona, mnogo je ljepše kada i slavite u tom finalu. Iskusio sam i pobjede i poraze u finalima, znam dobro o čemu pričam. Mi smo i sada tim koji može da ide do kraja, ali samo smo jedan od makar desetak timova koji imaju kvalitet za to - poručio je Njemac.

Prisjetio se Klop i mečeva iz prošle sezone u Ligi šampiona.

- Duel protiv Bajerna u Minhenu je najbolji kojem sam prisustvovao. Bili smo odlični i protiv Barselone u gostima, iako smo izgubili. Da, mi smo prava prijetnja, ali to ne znači da smo nepobjedivi - kaže Klop i dodaje:

- Atletiko je jedan od timova koji vas tjera da u svakom momentu budete u petoj brzini. Morate da radite, radite i radite da biste zaslužili da ih pobijedite.

Atletiko se oprostio od borbe za titulu u Primeri, ispao je i iz Kupa kralja. Liga šampiona je odjednom postala najvažnije takmičenje za Dijega Simeonea.

- Pesimizam? Ne, ja sam uvijek optimista, previše emocija dajem fudbalu da bih razmišljao na negativan način. Čeka nas 180 minuta, ništa se neće riješiti u prvom meču, ali bilo bi idealno kada bismo u Liverpul pošli sa prednošću - kaže Simeone.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić je najavljen od prvog minuta u Atletiku, u konkurenciji je i oporavljeni Dijego Kosta. Van tima su Kjeran Tripije i Žoao Feliks.

- Igramo protiv tima koji piše istoriju, koji je ove sezone oborio mnogo rekorde. Liverpul ima žestok tempo, igra konkretno i moram da priznam da se divim načinu na koji Liverpul djeluje - ističe argentinski trener.

Atletiko i Liverpul su do sada igrali četiri puta - imaju po pobjedu, dok su dva meča završena bez pobjednika. Sastajali su se u grupi Lige šampiona (sezona 2008/09, oba meča završena su rezultatom 1:1), dok su „kolćonerosi” godinu kasnije bili uspješniji u polufinalu Lige Evrope (1:0, 1:2).

Bonus video: