Serija se nastavlja: Liverpul u derbiju bolji od Junajteda, Van Dajk i Salah matirali De Heu

Strijelci za "redse" bili su Van Dajk i Salah
2825 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje igrača Liverpula nakon Van Dajkovog gola, Foto: Twitter.com/LFC
Slavlje igrača Liverpula nakon Van Dajkovog gola, Foto: Twitter.com/LFC
Ažurirano: 19.01.2020. 19:33h

Otpor Mančester junajteda na "Enfildu" trajao je samo 14 minuta - Liverpul je golovima Virdžila van Dajka i Mohameda Salaha savladao "crvene đavole" 2:0 u najvećem meču engleskog fudbala i nastavio trijumfalan niz ka dugo čekanoj tituli.

"Redsi" su poveli u 14. minutu kada je Holanđanin nakon kornera i asistencije Arnolda glavom matirao De Heu.

Nakon Van Dajkovog gola, Klopov tim je nastavio sa napadima i do kraja prvog poluvremena postigao još dva gola, koja su, ipak, poništena - prvo je Firmino efektno u 25. minutu zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog faula Van Dajka nad De Heom, a zatim je i Vajnaldum u 36. minutu prilikom postizanja gola bio u ofsajdu.

I pored toga bilo je prilika da lider Premijer lige u prvom poluvremenu uveća vođstvo - najbolju je imao Mane, ali je njegov udarac De Hea odbranio.

Kako je Mančester igrao u prvom dijelu najbolje govori komentar Gerija Nevila:

"Junajted je na konopcima. Odbrana posrće okolo", rekao je bivši igrač "đavola", koji kao komentator radi za Sky Sports.

I u drugom poluvremenu, evropski šampion nastavio je sa napadima, ali je Salah - nakon asistencije Robertsona - pucao pored gola, a zatim je i Henderson pogodio stativu za uzdahe na "Enfildu".

Najbolju priliku za postizanje gola Mančester junajted je imao u 60. minutu, kada je Marsijal, nakon kombinacije sa Pereirom šutirao preko gola.

I kada se čekao posljednji sudijski zvižduk Liverpul je duplirao vođstvo - Salah je, u trećem minutu sudijske nadoknade, na asistenciju Alisona matirao De Heu i postavio konačan rezultat.

Dobra stvar za Klopa - osim pobjede - je povratak na teren Fabinja. Brazilac je u novembru povrijedio članak i dugo je bio van terena. Za Solskjera glavobolja - očekuje se da Markus Rašford zbog povrede pauzira dva, do tri mjeseca.

U Premijer ligi prošla su 23 kola. Liverpul je odigrao 22 meča (odloženu utakmicu sa Vest Hemom odigraće 29. januara) i ostvario 21 pobjedu uz jedan remi. Nestvarna 64 boda ima Klopov tim. Drugoplasirani Mančester siti ima 48, trećeplasirani Lester 45 bodova.

Šampanjac je odavno na hlađenju...

Bonus video: