Njukasl srušio Čelsi: Hejden heroj "svraka", sjajni Aguero nedovoljan Sitiju, Arsenal nije mogao da savlada "oštrice"

Argentinac je danas postigao 250. gol za Siti u svim takmičenjnima
2945 pregleda 0 komentar(a)
Aguero, Foto: Beta/AP
Aguero, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.01.2020. 20:29h

Mančester siti nije uspio da savlada ekipu Kristal Palasa - duel na "Etihadu u 23. kolu Premijer lige završen je 2:2, pa aktuelni šampion nije obradovao menadžera Pepa Gvardiolu i pokloni mu pobjedu za rođendan.

Tosun je u 39. minutu doveo goste u vođstvo i sa tim rezultatom otišlo se na odmor. U nastavku je ponovo u centru pažnje bio Serhio Aguero koji je u 82. i 87. minutu zatresao mrežu Guaite i donio prednost svom timu. Argentinac sada ima 179 golova u Premijer ligi i osamostalio se na četvrtom mjestu vječne liste strijelaca. Ispred Aguera su samo Endi Kol (187), Vejn Runi (208) i Alan Širer (260).

Napadač je danas postigao 250. gol za Siti u svim takmičenjnima.

Ipak, gosti su na kraju došli do boda zahvaljujući autogolu Fernandinja.

Siti je prekinuo niz od tri pobjede, dok je Kristal Palas upisao četvrti uzastopni remi.

Pobjednika nije bilo u susretu Arsenala i Šefild junajteda. "Tobdžije" su igrale bez suspendovanog Obamejanga i nijesu mogle da osvoje više od boda protiv najprijatnijeg iznenađenja lige.

Arsenal je došao u vođsto preko Martinelija u 45. minutu, da bi konačan rezultat postavio Flek sedam minuta prije kraja.

A odličan meč odigrali su Sautempton i Vulverhempton. Nakon prvog poluvremena "sveci" su imali dva gola prednosti, a strijelci su bili Bednarek i Long.

U nastavku se razigrao tandem Traore - Himenes i Vulverhemtponu donio velika tri boda u borbi za Evropu. Traore je upisao dvije asistencije - za Neta kod prvog i za Himenesa kod trećeg gola "vukova". Himenes je postigao i gol za izjednačenje.

U derbiju začelja Norič je minimalnim rezultatom bio bolji od Bornmuta. Jedini gol postigao je Temu Puki u 33. minutu sa penala. "Kanarinci" su ostali na posljednjem mjestu sa 17 bodova, dok su "trešnjice" za jedno mjesto bolje plasirane i imaju 20 bodova.

Pobjednika nije bilo u duelima Brajtona i Aston Vile i Vest Hema i Evertona.

A fudbaleri Njukasla u 94. minutu došli su do pobjede nad Čelsijem - junak domaćih je Hejden, koji je zakačio loptu nakon centaršuta Sent-Maksima. Mada ovaj gol ide i na dušu golamana gostiju Kepe, koji je morao bolje da reaguje.

Rezultati:

Votford - Totenhem 0:0

Arsenal - Šefild junajted 1:1 (Martineli 45. - Flek 83.)

Brajton - Aston Vila 1:1 (Trosar 38. - Griliš 75.)

Mančester siti - Kristal Palas 2:2 (Aguero 82, 87. - Tosun 39, Fernandinjo 89. autogol)

Norič - Bornmut 1:0 (Puki 33.)

Sautempton - Vulverhempton 2:3 (Bednarek 15, Long 35. - Neto 53, Himenes 64, 76.)

Vest Hem - Everton 1:1 (Diop 40 - Kalvert-Luin 44.)

Njukasl - Čelsi 1:0 (Hejden 90+4)

Sjutra:

Barnli - Lester 15:00h

Liverpul - Mančester junajted 17:30h

Bonus video: