Smiruje se situacija u Zvezdi, Džajić ostaje predsjednik

"Razgovarali smo i sa Džajićem i Čovićem, očekujem da oni u narednom periodu dolaze normalno na stadion", poručio je potpredsjednik Slaviša Kokeza
3 komentar(a)
Dragan Džajić, Foto: Beta
Dragan Džajić, Foto: Beta
Ažurirano: 24.01.2013. 16:27h

Prvi radni dan u fudbalskom klubu Crvena zvezda poslije nezapamćenog sukoba između predsjednika Dragana Džajića i potpredsjednika Nebojše Čovića protekao je neuobičajeno mirno, strasti se polako smiruju, a nije bilo ni najavljene sjednice Odbora za hitna pitanja.

Iako se Džajić ni Čović danas nisu pojavili na Marakani, potpredsjednik Slaviša Kokeza rekao je da klub normalno funkcioniše i demantovao je pisanje medija da je između njih dvojice bilo fizičkog sukoba.

"Imali smo konsultacije oko posljednjih dešavanja i nećemo imati nikakve hitne sastanke. Imaćemo redovnu sjednica Upravnog odbora u ponedjeljak, klub funkcioniše najnormalnije i sve ide po redovnoj proceduri", rekao je Kokeza novinarima na stadionu Crvene zvezde.

On je objasnio da mediji nisu u pravu kada tvrde da je došlo do fizičkog obračuna između Džajića i Čovića.

"Do fizičkog sukoba nije došlo, iako je bilo polemike i rasprave. Znam da novinari žele senzacije, ali normalno je da kada postoji radna atmosfera ima i različitih mišljenja. Klub je živi organizam".

Kokeza je naveo da je nepotrebno pričati o Džajićevom odlasku.

"Razgovarali smo i sa Džajićem i Čovićem, očekujem da oni u narednom periodu dolaze normalno na stadion. Jedini naš predsjednik je Dragan Džajić i glupo je pričati o tome", poručio je on.

Informacije o Džajićevoj ostavci negirao je i generalni sekretar Milorad Zečević.

"Ne znam da li je Džajić izgovorio da neće biti predsjednik, jer nismo zajedno napustili Marakanu pošto šam imao obaveze na fakultetu. Razgovarao sam sa Džajićem i juče i danas, pričali smo o prelaznom roku, a ne o jučerašnjem incidentu. Ne dovodi se u sumnju njegov rad, danas je njegov plan bio prazan, zato ga nema na poslu. Znam ga od svoje 15 godine, preživjeli smo zajedno mnoge teške trenutke, svima je poznata njegova tolerancija, ali ako pređete granicu njegovog strpljenja, vidjećete da je i on čovjek od krvi i mesa", istakao je Zečević i dodao da je i sa Čovićem juče razgovarao više puta, ali o ugovoru Nikole Petkovića i sve je prošlo bez problema i tenzije".

Istovremeno, demantovana je informacija da je tokom noći došlo do sastanka između prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića sa Džajićem i Čovićem.

"Nisam se sastao sa Džajićem i Čovićem, niti sam na bilo koji način posredovao između njih", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

Dvojica visokih funkcionera crveno-bijelih sukobili su se juče na Marakani, gde je Džajić, navodno, udario Čovića poslije kraće prepirke i nakon toga napustio stadion uz odluku da podnosi ostavku.

Čović je nedavno javno kritikovao Džajića i njegove saradnike da sporo rade i ne rešavaju nagomilane probleme u klubu.

Kao primjer toga, Čović je naveo da nisu potpisani sporazumi sa užičkom Slobodom i čačanskim Borcem o regulisanju dugova, poslije čega bi ovi klubovi trebalo da povuku mjenice.

Džajić je krajem prošle godine prvo došao na čelo Radne grupe, a potom je ponovo izabran za predsjednika na Skupštini, na kojoj je na funkciju došao i Čović.

Bonus video: