Stefan Savić - čovjek od čelika Dijega Simeonea

Jedan od najuticajnijih sportskih listova u Evropi, u tekstu pod naslovom „Savić u skoku“ analizira značaj crnogorskog reprezentativca za igru madridskog Atletika
14968 pregleda 8 komentar(a)
Pohvale sa svih strana: Stefan Savić, Foto: Beta-AP
Pohvale sa svih strana: Stefan Savić, Foto: Beta-AP

Stefan Savić se početkom godine oporavio od neugodne povrede mišića, koja ga je odvojila od terena tri mjeseca.

Vratio se u Saudijskoj Arabiji, tokom Superkupa Španije, na mečevima sa Realom i Barselonom, od tada - ne prestaje da igra.

U posljednjih šest prvenstvenih mečeva je bio u startnoj postavi, a prošle sedmice u duelu sa Liverpulom odigrao jednu od najboljih utakmica od kada je došao u madridski klub, vjerovatno i u cijeloj karijeri.

U tekstu „Marke“, najuticajnijeg sportskog lista u Španiji, pa i u Evropi, pod naslovom „Savić u skoku“, analizira se učinak crnogorskog reprezentativca po povratku u prvi tim.

„Nije počeo dobro, kao ni cijela ekipa, u duelu sa Eibarom (0:2), ali je kako vrijeme odmiče sve bolji i sigurniji. Njegova sezona je kulminirala protiv Liverpula (1:0), kada je Firmina, jednog od najopasnijih i najlukavijih napadača u Evropi, ostavio bez opcije“, navodi se u tekstu.

„Firmino za 90 minuta nije imao nijedan udarac na gol Savićevog prijatelja Oblaka“, navodi se u tekstu.

savić
Savić u duelu sa Iguainom iz Juventusa(Foto: Beta-AP)

Savić je već petu sezonu u Atletiku i uvijek je bio čovjek od povjerenja Dijega Simeonea, u odbrani u kojoj je centralna figura bio Dijego Godin.

Savić je u „borbi“ za mjesto u prvom timu imao ravnopravan tretman sa Urugvajcem Hoseom Marijom Himenesom.

Nakon odlaska Godina, očekivalo se da njegovo mjesto lidera defanzive uzme baš Himenes, ali je 29-godišnji Mojkovčanin, nakon oporavka od povrede, pokazao da je, bez sumnje, najbolji odbrambeni igrač Atletika.

„On je Simeoneov čovjek od čelika“, navodi i „Marka“.

„Savić je pouzdan u markiranju igrača, snažan u vazduhu, njegovo postavljanje i čitanje igre je na visokom nivou - jednostavno, njegovo prisustvo na terenu daje mirnoću i sigurnost saigračima“, navodi list.

Savić je reputaciju u timu, kao jedan od najstarijih i sa najdužim stažom, stekao i kao „zaštitnik“ - sjetite se kako je branio Žoaa Feliksa od igrača Barselone na meču u Saudijskoj Arabiji.

„Moguće da je bilo sumnji u njegove kvalitete, ali sada sa svih strana stižu samo pohvale za Savića“, navodi se u tekstu „Marke“.

630 uzastopnih minuta, što je maksimalna brojka na prethodnih sedam utakmica, odigrao je Stefan Savić za Atletiko u La Ligi i Ligi šampiona u 2020. godini. Bio je nezamjenjiv na mečevima prvenstva protiv Leganesa, Reala, Granade, Valensije i Viljareala, kao i protiv Liverpula u prvom meču osmine finala Lige šampiona

Atletikov problem ove sezone, kao i svih prethodnih, nije odbrana, koja je u prvenstvu primila samo 18 golova na 25 mečeva, već napad, koji je upisao svega 28 pogodaka, ali, ističe „Marka“, Savićevim povratkom tim je bolje balansiran.

„Vrlo je važno njegovo partnerstvo sa Felipeom. Njih dvojica djeluju čvrsto, a imaju sposobnost da nakon osvojene lopte donesu pravo rješenje i ubrzaju igru. To je ono što, čini se, Simeone traži od njih”, zaključuje „Marka“.

Atletiko u naredne dvije sedmice ima važne mečeve pred rasplet sezone - sa Espanjolom u gostima, pa Seviljom, direktnim rivalom za treće mjesto, kod kuće, a zatim duel na Enfildu, protiv Liverpula u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Bonus video: