Teške optužbe: Američka fudbalerka optužila Blatera za seksualno uznemiravanje

U intervjuu za portugalski "Expresso", 36-godišnja Solo kazala je da ju je "Blater uhvatio za d...”, prije nego što su izašli na scenu da bi uručili nagradu za najbolju fudbalerku godine, njenoj zemljakinji Ebi Vambah
61 pregleda 5 komentar(a)
solo, Foto: Reuters
solo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2017. 21:09h

Bivša američka fudbalerka, golmanka Houp Solo, optužila je nekadašnjeg predsjednika FIFA Sepa Blatera za "seksualno uznemiravanje" tokom dodjele nagrada svjetske kuće fudbala 2013. godine.

U intervjuu za portugalski "Expresso", 36-godišnja Solo kazala je da ju je "Blater uhvatio za d...”, prije nego što su izašli na scenu da bi uručili nagradu za najbolju fudbalerku godine, njenoj zemljakinji Ebi Vambah.

Blater je, preko svog portparola" saopštio da je riječ o "glupostima".

Na zvaničnom video zapisu FIFA, vidi se kako Solo izlazi na scenu, ispred Blatera.

"Neposredno prije toga, Sep Blater me uhvatio za d...", kazala je Solo.

U razgovoru za "Gardijan", ona je kazala da je bila u šoku.

"Morala sam brzo da se smirim, da bih uručila nagradu mojoj saigračici i prijateljici. Nisam htjela da joj upropastim noć, morala sam da budem srećna zbog Abi", kazala je ona.

Ona je rekla da su seksualna uznemiravanja "na ovaj, ili onaj način" uobičajena u svijetu sporta.

"Mnogo puta smo bile u neprijatnim situacijama sa trenerima, ljekarima, čak i saigračicama. Od nepristojnih komentara, preko nepristojnih dodira, neprimjerenih reakcija i riječi. Uvijek sam se kontrolisala, mislila sam da sam iznad svega, ali sam shvarila da se ćutanjem ne može promijeniti svijet", kazala je Solo, koja je uknjižila 202 nastupa u dresu američke selekcije.

Na pitanje zašto ranije nije prijavila incident sa Blaterom, Solo je odgovorila:

"Imala sam veliku želju da mu sve kažem u oči. To se dogodilo sekund prije nego što smo izašli na scenu, a kasnije te večeri ga nisam vidjela. Čekala sam priliku da se sretnemo negdje, ali mi je jasno da se to možda više neće dogoditi".

Bonus video: