"To bih rekao i da je Partizan peti": Nemoguće je nastaviti ABA ligu, pošteno je da se proglasi pobjednik

“Misli da bi bilo nekorektno i nefer poništiti ligu. Ostalo je još jedno kolo, a poništavati ligu, kada je skoro čitava završena ne bi bilo pošteno...U ovakvoj situaciji, iz ove persepktive, najbolje rješenje je donijeti odluku da se pobjednik proglasi po trenutnom stanju na tabeli”, kazao je Šćepanović
13890 pregleda 18 komentar(a)
Vlado Šćepanović
Vlado Šćepanović
Ažurirano: 06.04.2020. 19:33h

Vlado Šćepanovic je u svom Kolašinu.

Neplanirano, ali – kaže da prija.

“Uvijek je fenomenalan osjećaj doći, vratiti se kući. U svakoj prilici i situaciji... Evo ove godine neplanirano mnogo ranije, nego što je to bilo proteklih godina, iz svima dobro poznatih razloga. U ovoj situaciji vidimo koliko ljudi nekad ne mogu kontrolisati neke stvari, koliko su nemoćni... U svakom slučaju, ponovo biti kući najbolja je stvar u svemu”, kazao je Šćepanović za TV Vijesti.

Legenda crnogorske košarke je u karantinu od kako je stigao iz Beograda prije više od dvije nedjelje.

Nove životne okolnosti mu ne padaju teško…

“Pokušavam da slobodno vrijeme koje imam na pretek, a koje nisam imao posljednjih četiri, pet godina dovoljno za ono što sam htio i želio, koristim da sebe nadogradim, učim još nešto vezano za posao koji mi je bitan. Ovo će se završiti, nadam se vrlo brzo, tako da treba biti spreman za ono što dolazi naredne sezone”, rekao je Šćepanović.

Pandemija je paralisala život u cijelom svijetu - posebno u Italiji i Španiji, gdje je Šćepo igrao tokom karijere (Bolonja, Granada, Mursija)... Straha nema ali ipak poručuje….

“Treba biti veoma oprezan i pametan u ovoj situaciji - jednostavno sačuvati sebe, druge ljude. Pokazlo se svih ovih mjeseci koliko je virus nezgodan i neprijatan ”, kazao je Šćepanović.

“Uopšte nije naivan virus - veoma brzo se širi, strada veliki broj ljudi, posebno u starijoj dobi. Moramo da pokažemo svoju širinu, razumjevanje prije svega, da budemo sebični i mislimo samo na sebe i svoj komfor. Ostati kući, to je najbolje rješenje - pomoći sebi, porodici i svima koji su oko vas”, kazao je Šćepanović.

O košarci se, ipak, razmišlja.

ABA liga je stala kolo prije kraja regularnog dijela, kada je Partizan, u čijem je Šćepanović stručnom štabu, obezbijedio prvo mjesto pred plej-of.

Legendarni as ponovio je da bi najpravednije bilo da se pobjednik proglasi po trenutnom stanju tabele, kao što je to urađeno 1999. kada je tadašnja liga SRJ prekinuta zbog bombardovanja, a titula, po plasmanu, pripala Budućnosti.

“To je moje lično mišljenje. Ovo bih rekao da je moja ekipa završila druga, treća ili peta”, rekao je Šćepanović, naglasivši da je previše je vremena potrošeno…

“Treba ovo presjeći i odluku donijeti za zelenim stolom kao što je to bilo 1999. godine. Nemoguće je nastaviti posljednje kolo i plej-of. Mi, jednostavno, ne znamo kada će ovo da se završi. I kada se završi - ne postoji stručni štab i kondicioni trener koji će spremiti ekipu u kratkom periodu da se odigra plej-of. To je, smatram, nemoguće“.

Postoji i opcija da se lige ponište...

“Misli da bi bilo nekorektno i nefer poništiti ligu. Ostalo je još jedno kolo, a poništavati ligu, kada je skoro čitava završena ne bi bilo pošteno...U ovakvoj situaciji, iz ove persepktive, najbolje rješenje je donijeti odluku da se pobjednik proglasi po trenutnom stanju na tabeli”, kazao je Šćepanović.

Evroliga je najavila da bi 15 aprila. trebala da održi video konferenciju sa klubovima, a nakon toga moglo bi da bude jasnije sta će biti i sa regionalnom ligom.

Bonus video: