Treća generacija i nastavak dinastije: Ćezare 1954, Paolo 1984, Danijel 2020.

Ćezare i Paolo su u dresu Milana osvojili ukupno 31 trofej pri čemu i šest evropskih naslova prvaka, pa Danijel neće imati lagan zadatak kako bi nadmašio oca i djeda
1556 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Maldini, Foto: LaPresse
Danijel Maldini, Foto: LaPresse

U posljednjim trenucima susreta Milan - Verona (1:1) u nedjelju je za "rosonere" debitovao Danijel Maldini (17), koji je tako nastavio dinastiju - on je treća generacija Maldinija koja je zaigrala u dresu italijanskog velikana.

Prije njega za Milan je zaigrao i njegov djed Ćezare, a potom i otac Paolo.

"Bilo je to ostvarenje snova, samo šteta zbog rezultata," kazao je najmlađi Maldini.

"Bio je to emotivan trenutak," dodao je 17-godišnji mladić.

Maldini junior je prvi nastup u dresu Milana imao u julu 2019. u revijalnoj utakmici protiv Bajerna na američkoj turneji, a na prvi službeni nastup u prvenstvu je morao čekati do ove godine.

"Nije bilo planirano da zaigra protiv Verone. Čak nije trebalo da bude u sastavu, pozvali su ga u posljednji trenutak," kazao je njego otac Paolo (51) koji je trenutno tehnički direktor kluba.

Ćezare je debitovao 1954. godine, a Paolo 1985.

Ćezare i Paolo su u dresu Milana osvojili ukupno 31 trofej pri čemu i šest evropskih naslova prvaka, pa Danijel neće imati lagan zadatak kako bi nadmašio oca i djeda.

Ćesare Maldini, koji je preminuo 2016. godine u 84. godini, igrao je za Milan od 1954. do 1966. upisavši više od 400 nastupa, a u dva navrata je bio trener kluba. Kao igrač je osvojio četiri "skudeta", te jedan evropski naslov, dok je kao trener osvojio Kup kupova i italijanski kup.

Njegov sin, Paolo je cijelu karijeru proveo u klubu sa San Sira. Od 1984. do 2009. godine upisao je 902 nastupa osvojivši 25 trofeja pri čemu sedam naslova prvaka, te pet trofeja u Ligi šampiona.

Bonus video: