Budućnost u bijegu, Sutjeska u krizi: "Plavi" na plus pet uz meč manje

Budućnost savladala Rudar, Nikšićani remizirali sa OFK Titogradom
10954 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča Budućnost - Rudar, Foto: Savo Prelević
Sa meča Budućnost - Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2019. 18:57h

Plus pet, a možda i šest, pa i osam - Budućnost će na odmor otići sa velikom prednošću u odnosu na Sutjesku, epilog je 19. kola, posljednjeg u jesenjem dijelu sezone.

Podgorički sastav je večeras stekao pet bodova prednosti nad Sutjeskom, a može da je uveća u nedjelju, nakon što odigra zaostali meč sa Grbljem u gostima.

"Plavi" su pobijedili Rudar 2:0, ostvarili četvrti vezani trijumf u prvenstvu, dok je Sutjeska u finišu upala u krizu - u posljednja tri kola osvojila je samo dva boda, danas jedan na gostovanju OFK Titogradu.

U duelu pod Goricom, Budućnost je uz dosta muke slomila otpor gostiju iz Pljevalja. U 69. minutu Draško Božović nije iskoristio penal (odbranio je golman Kaltak), da bi Grbić sedam minuta kasnije pogodio glavom za vođstvo.

Rudar je imao nekoliko dobrih šansi, a Vuković u 84. idealnu da poravna - izašao je sam ispred Dragojevića i pogodio golmana Budućnosti.

U posljednjim trenucima meča Mihailo Perović je postavio konačan rezultat, dobrom reakcijom u šesnaestercu, nakon što je Dušan Stojiljković pogodio prečku.

Gosti su meč završili sa deset igrača, jer je Perišić u finišu meča dobio direktan crveni karton, zbog faula nad Stojiljkovićem.

Sutjeska nije pobijedila ni treći put zaredom u Prvoj crnogorskoj ligi - osvojila je samo bod protiv OFK Titograda (1:1) i napravila još jedan korak unazad u šampionskoj borbi.

Marko Miličković je u 25. donio prednost domaćinu, a u 77. je konačan rezultat postavio Stefan Nikolić.

"Mislim da imamo za čim da žalimo, ali zadovoljan sam kako je ekipa reagovala na poteškoće i povrede. Evidentan je napredak u igri i siguran sam da možemo samo da rastemo kao tim. OFK Titograd kao klub zaslužuje mnogo bolje mjesto od ovog na kojem se nalazi", rekao je trener Titograda Zoran Govedarica.

Nikšićani sada imaju dva manje od Budućnosti na vrhu, koja ima i dvije utakmice manje.

"Dali smo sve, ali i primili gol iz prve prave šanse protivnika na utakmici. Mi svoje prilike nismo iskoristili, ali uvijek je bolje remizirati nego izgubiti. Pauza možda dolazi u pravo vrijeme za nas", istakao je vezista Sutjeske Branislav Janković.

Grbalj i Kom su prekinuli negativne serije u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva.

Grbljani su slavili poslije čak 15 kola, savladali su Iskru 3:1, koja je bila i kandidat za jesenju titulu prije nego je prvi dio prvenstva završila s tri vezana poraza.

Kom je bio bolji od Zete 1:0, to mu je prvi trijumf nakon deset sušnih kola.

PRVA LIGA, 19. KOLO

BUDUĆNOST - RUDAR 2:0

Petar Grbić 76, Mihailo Perović 90+4.

Draško Božović promašio penal u 69. minutu za Budućnost, Kaltak odbranio njegov šut

OFK TITOGRAD - SUTJESKA 1:1

Marko Miličković 28 - Stefan Nikolić 77.

KOM - ZETA 1:0

Žarko Popović 52.

PETROVAC - PODGORICA 1:1

Boris Kopitović 28 - Anđelko Jovanović 10.

GRBALJ - ISKRA 3:1

Boban Đorđević 11, Aleksandar Macanović 39, Dejan Račić 72 - Ivan Vuković 68.

Galerija

Bonus video: