Barani žele i „limenke” u nizu

Košarkaši Mornara večeras (20 sati) u „Topolici” dočekuju FMP u derbiju 17. kola ABA lige
1685 pregleda 0 komentar(a)
Milko Bjelica je sa 16 poena bio najefikasniji u prvom meču protiv FMP-a, Foto: FMP
Milko Bjelica je sa 16 poena bio najefikasniji u prvom meču protiv FMP-a, Foto: FMP
Ažurirano: 26.01.2020. 11:34h

Nakon duela protiv Cedevita Olimpije, pred košarkašima Mornara je novi derbi kola u ABA ligi.

Poslije trijumfa u Ljubljani, koji je Baranima dao „vjetar u leđa“ u borbi za mjesto u plej-ofu, izabranicima Mihaila Pavićevića je jednako važno, ako ne i važnije, da večeras pred svojim navijačima savladaju FMP (za treći trijumf u nizu), još jednog konkurenta za razigavanje, koji pred ovo kolo ima isti skor (9-7) kao crnogorski vicešampion.

"Jedan sam od trenera koji ekipu FMP-a izuzetno cijeni. Uvijek sam govorio da je to ekipa koju je najljepše trenirati, jer mladi momci igraju sa velikom energijom. I prošle i ove godine napravili su sjajan rezultat pod vođstvom mladog trenera Jovanovića. Sigurno da nas očekuje izuzetno težak meč. Neće nas zavarati pad forme u posljednjih nekoliko utakmica koji je bio evidentan kod njih, iz prostog razloga što znamo da će oni doći da igraju i da se nadigravaju svih 40 minuta. Moramo biti spremni da se borimo za svaku loptu i da budemo čvrsti u svakom duelu. I, prije svega, da odigramo pametno, da sve vrijeme znamo šta treba da radimo na terenu", ističe Mihailo Pavićević.

Pred meč sa FMP-om je zdravstveni bilten prva briga trenera Barana, jer je nekoliko igrača pod znakom pitanja.

- Zdravstvena situacija nije ohrabrujuća. Koji su razlozi? Da li veliki broj utakmica, nemogućnost pravilnog oporavka…? Sad je to sve iza nas. Međutim, poslije zaista velike pobjede protiv direktnog konkurenta Cedevita Olimpije u Ljubljani, imali smo meč u FIBA ligi šampiona koja je isto bila,,biti ili ne biti”. Nastupili smo gotovo bez prve petorke. Sticajem okolnosti zbog povreda nedostajali su Pulen, Luković i Nidam. Heris je igrao povrijeđen, a odsustvovao je opravdano, zbog prinove u porodici, i Voler. Na treninzima do FMP gledali smo više u medicinski izvještaj nego što smo razmišljali o samoj formi. Nadam se da će bar neko od povrijeđenih igrača biti spreman da se priključi u nedjelju - kazao je Pavićević.

Mornar vodi 4:3 u pobjedama u ABA ligi (dva puta je slavio u Beogradu, FMP jednom u Baru), a posljednji prvenstveni duel, tim iz beogradskog Železnika dobio je u svojoj dvorani - 92:83.

"FMP je mlada ekipa, njegovi igrači su puni energije i mnogo trče. Sve vrijeme su kandidati za plej-of, što najbolje govori o njihovoj igri ove sezone. Biće teško osvojiti bodove protiv njih, ali i mi imamo svoje adute i ambicije. Igramo pred svojom publikom i to poslije sjajne pobjede u Ljubljani, koja nas je silno motivisala i napunila samopouzdanjem. Očekujem punu dvoranu i gromoglasnu podršku navijača", istakao je Sead Šehović.

Bonus video: