Barani žele trijumfom da potvrde dobru formu

Košarkaši Mornara večeras (18.30 sati) dočekuju letonsku Rigu, u meču 8. kola grupe C FIBA Lige šampiona
1032 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Vujošević na prvom meču u Rigi, Foto: Championsleague.basketball​
Radoje Vujošević na prvom meču u Rigi, Foto: Championsleague.basketball​

Pobjedom protiv turskog Gaziantepa (84:77), u prošlom kolu FIBA Lige šampiona, košarkaši Mornara su probili led u Evropi. Trijumfom u Novom Mestu protiv Krke u ABA ligi, Barani su upisali prvu pobjedu u gostima od 5. oktobra, a tek drugi put su u sezoni vezali dvije pobjede.

Izabranici Mihaila Pavićevića večeras u „Topolici” protiv letonske Rige imaju priliku da upišu prvu evropsku pobjedu kod kuće ove sezone (protiv Benfike u kvalifikacijama su slavili u gostima a izgubili u Baru), i da prvi put uknjiže tri uzastopne pobjede, a serija bi mogla biti nastavljena i za vikend, kad u Bar stiže Mega, čime bi bilo potvrđeno da Mornar, tradicionalno, dobre rezultate bilježi u decembru...

"Naša forma je u uzlaznoj putanji. Želimo to da potvrdimo pobjedom protiv Rige. Duže smo tražili igru koja bi bila na nivou kvaliteta ovog tima i na posljednjim mečevima smo počeli da je nalazimo. Sada je vrijeme da pobjeđujemo u nizu i ostvarimo kontinuitet tako neophodan za sticanje samopouzdanja. Nakon dvije pobjede atmosfera u ekipi je, naravno, znatno bolja. Moramo da nastavimo u ovom ritmu kako bismo ostvarili ciljeve koje smo zacrtali na početku sezone", kaže Brendis Rejli-Ros, koji je u Letoniji upisao samo dva poena i dvije asistencije protiv Rige, za 15 i po minuta igre.

S obzirom na to da počinje drugi krug grupe C, Mornar protiv Rige ima i dodatni motiv, da se revanšira za poraz u Letoniji (80:74). Ako pobijedi Rigu, Mornar će pobjeći sa posljednjeg mjesta u grupi, a na tabeli će preteći upravo Rigu, koja je do sada upisala samo taj jedan trijumf protiv Barana, koji su meč izgubili u posljednjem minutu (bilo je 74:74 na 47 sekundi prije kraja).

Uz to, ako Gaziantep sjutra izgubi u Grčkoj od Peristerija, Mornar bi pobjedom dostigao i turski tim na tabeli koji trenutno ima skor 2-5.

"Popravili smo, prije svega, igru u odbrani. Počeli smo, zapravo, bolje da sprovodimo u djelo ono što se od nas traži. To je dalo rezultat tako da znamo kako treba da nastavimo. I ja se osjećam sve bolje nakon teže povrede i pauze, vraćam se u pravu formu tako da ću, nadam se, biti sve više od koristi timu. Protiv Letonaca moramo od podbacivanja lopte da zaigramo angažovano i ne dozvolimo bilo kakvo iznenađenje u svojoj dvorani. Očekujem našu još bolju igru nego sa Gaziantepom i još jednu sigurnu pobjedu", optimista je bek Barana Nemanja Vranješ, koji zbog povrede nije igrao prvi meč protiv Rige.

Večerašnja utakmica u „Topolici” počinje u 18.30 časova. Cijena ulaznice je tri eura.

Bonus video: