Budućnost bez Milene i Marine na vatrenom gostovanju u Rumuniji

Crnogorske reprezentativke će duel u dvorani „Trajan”, poznatoj po najvatrenijoj atmosferi u Evropi, propustiti zbog hroničnih povreda ramena, odnosno leđa
1299 pregleda 0 komentar(a)
Milena Raičević na prvom meču sa Ramniku Vlčeom, Foto: Zoran Đurić
Milena Raičević na prvom meču sa Ramniku Vlčeom, Foto: Zoran Đurić

Na jednom od najvažnijih mečeva u prvom dijelu sezone, u kojem bi pobjeda mogla da ih približi čak i četvrtfinalu Lige šampiona, rukometašice Budućnosti biće i te kako oslabljene - gostovanje Ramniku Vlčei propustiće glavna organizatorka igre Milena Raičević i prva golmanka Marina Rajčić.

Crnogorske reprezentativke će duel u dvorani „Trajan”, poznatoj po najvatrenijoj atmosferi u Evropi, propustiti zbog hroničnih povreda ramena, odnosno leđa.

Uzgred, i Đurđina Jauković se u ponedjeljak priključila ekipi nakon pauze od osam dana.

Kao što je poznato, 22-godišnja Nikšićanka je na prvoj utakmici sa rumunskim šampionom (pobjeda 23:19) doživjela blaži potres mozga, zbog čega joj je bilo naređeno strogo mirovanje.

- Svjesne smo da nas čeka najteže gostovanje, upravo zbog atmosfere. Očekujemo agresivnijeg rivala u odbrani, poletnijeg i hrabrijeg u tranziciji. Smatram, ipak, da sve zavisi od nas. Moramo da ponovimo odbranu iz „Morače” i smanjimo broj tehničkih grešaka - istakla je Barbara Lazović.

Slovenačka internacionalka je prošle sezone nosila dres ĆSM Bukurešta i nekoliko puta igrala protiv kluba koji planira da vrati nekadašnje ime Olkim.

- Vatrena je atmosfera, ali ne možemo i ne smijemo da se uplašimo. Takva atmosfera mora dodatno da nas motiviše. Lijepo je igrati u takvom ambijentu i vjerujem da ćemo imati dodatnu motivaciju da igramo protiv takve publike. Idemo na pobjedu, svaki bod nam znači - naglasila je Lazovićeva.

Bonus video: