Budućnost protiv Cibone u Zagrebu: Za prekid crne serije u gostima

Podgoričani su po prognozama znatno bliži pobjedi i moraju da pobijede ekipu koja ima čak sedam poraza više
1665 pregleda 0 komentar(a)
Vjeruje u treću pobjedu u sezoni nad Cibonom: Martinš Mejers, Foto: KK Budućnost Voli
Vjeruje u treću pobjedu u sezoni nad Cibonom: Martinš Mejers, Foto: KK Budućnost Voli

Na posljednjih pet utakmica u gostima, košarkaši Budućnost Volija su upisali samo jednu pobjedu, i to jedva, iako su bili apsolutni favoriti protiv Primorske.

I večeras (18 časova), na otvaranju 17. kola ABA lige, Podgoričani su po prognozama znatno bliži pobjedi - tim Petra Mijovića gostuje Ciboni i mora da pobijedi ekipu koja ima čak sedam poraza više.

U suprotnom, prednost domaćeg terena već u polufinalu plej-ofa bi bila dovedena u pitanje...

- Očekuje nas izuzetno teško gostovanje Ciboni. Već neko vrijeme u gostima ne igramo kako smo ranije igrali i kako se ostvaruju pobjede na strani. Ali, optimisti smo poslije dobre trenažne sedmice i odlično poslije 2. poluvremena na utakmici protiv Mege. Ako budemo u bazičnim stvarima na visokom nivou, kao što su zatvaranje svog koša, tranziciona odbrana i odbrana jedan na jedan, možemo da se nadamo pobjedi - istakao je Mijović.

Petar Mijović
Petar Mijović(Foto: Savo Prelević)

Trener „plavih” respektuje „vukove sa Tuškanca”, iako se bore za opstanak.

- Cibona je sigurno ekipa za respekt, a Zagreb tradicionalno predstavlja neugodan gostujući teren. Nema Nikole Ivanovića, što za nas predstavlja ozbiljan hendikep. Momci koji su tu su obavezni da pruže svoj maksimum, pa ćemo pokušati rotacijama da namjestimo izostanak Ivanovića - naglasio je Mijović.

Martinš Mejers vjeruje da će Budućnost upisati treću pobjedu u sezoni protiv Cibone, drugu u glavnom gradu Hrvatske (prva bila u ABA Superkupu).

- Igrali smo dva puta protiv njih i upisali smo dvije pobjede. Poznajemo ih dobro, znamo njihove igrače, kao i način na koji igraju. Ovo će biti težak meč za nas posle teških partija koje su za nama.

U timu vlada dobra atmosfera i daćemo sve od sebe da se sa pobjedom vratimo sa gostovanja iz Zagreba - rekao je letonski centar.

Bonus video: