Budućnost spremna za „rat” sa Partizanom

U velikom derbiju 19. kola ABA lige, košarkaši Budućnost Volija sjutra gostuju Partizanu. Pobjednik će, gotovo sigurno, u plej-of sa 1. pozicije
3463 pregleda 3 komentar(a)
Petar Popović, Foto: Savo Prelević
Petar Popović, Foto: Savo Prelević

U Beogradu je euforija, jer je Partizan herojskom pobjedom nad Virtusom u Bolonji ne samo izborio plasman u četvrtfinale Evrokupa, već praktično i prednost domaćeg terena sve do kraja drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu.

Pred timom Andree Trinkjerija je još jedna veoma važna utakmica, jer može da obezbijedi i 1. mjesto na kraju regularnog toka ABA lige, ali se Budućnost Voli sprema da pokvari feštu

U velikom derbiju 19. kola, „plavi” će sjutra (18 časova) u „Štark areni” pokušati da upišu najvažniju pobjedu u sezoni i obezbijede prednost domaćeg terena, koja je na Balkanu važnija nego igdje drugo...

- Čeka nas teška utakmica, najbitnija do sada. Znamo da će pobjednik 99 odsto biti na 1. mjestu na kraju regularnog dijela. Partizan je u jako dobroj formi, dobio je puno bitnih utakmica u posljednje vrijeme i pokazao da je ozbiljna ekipa. Znamo da će biti dobra atmosfera, puna hala, ali smo imali sedam dana da se odmorimo i spremimo za to. Jedva čekamo meč - naglasio je Petar Popović.

Bek sa Cetinja je svjestan da njegov tim mora da krene jako od prvog trenutka, da ne dozvoli „crno-bijelima” da odmah steknu prednost.

- Svaki minut u takvoj atmosferi je bitan. Dovoljno je da dođe do kratkog pada i oni to kažnjavaju. Publika u Beogradu zna da to prepozna i daje vjetar u leđa ekipi kad god je to potrebno. Moramo svih 40 minuta da budemo spremni, da držimo koncentraciju i imamo što manje padova, kako bismo ostali u igri za pobjedu.

Budućnost u ABA ligi ove sezone postiže prosječno 84,6 poena, u Evrokupu je davala 79,1, a protiv Partizana je u prvom meču u „Morači” dala 65. I pobijedila, jer je Beograđane zaustavila na svega 60.

- To mi je jedna od najdražih utakmica u sezoni, jer smo pokazali da možemo da igramo na mali broj poena. Ušli smo u „fajt” od 1. minuta i izašli na kraju kao pobjednici. To je recept kako bi trebalo da izađemo na teren i u Beogradu. Ako bude tako, sigurno ćemo imati šansu da pobijedimo - jasan je Popović.

Biće ovo duel dva tima koji igraju sa svih 12 košarkaša, a nerijetko i Petar Mijović i Trinkjeri već u 1. poluvremenu iskoriste sve momke sa klupe.

- Čitave sezone su pravili tim da su pokriveni na svim pozicijama, ali imamo i mi pun „roster”. Svi su spremni, a kao što oni imaju svoja oružja, imamo i mi.

Da li je bolje za vas što se igra u „Štark areni”, a ne u „Pioniru”, gdje je atmosfera „vrelija”? -

Meni je svejedno - zaključio je Popović.

Tili u konkurenciji

Kim Tili je posljednji adut Budućnosti u borbi za titulu u ABA ligi. Nekadašnji francuski reprezentativac je u četvrtak stigao u Podgoricu, odradio trening sa ekipom, potom juče ujutro i sa mlađima, da bi u večernjem terminu opet bio sa saigračima.

- Trenirao je sa mlađim igračima, kako bi odradio neke naše ofanzivne sisteme, da bi bio što upotrebljiviji. Na nama je odluka, ne bih ništa prejudicirao, ali u suštini konkuriše za meč u Beogradu - rekao je Petar Mijović.

Bonus video: