Budućnost Voli bolja od Krke, fenomenalni Vučević

Igrali su “plavi” odlično 37, 38 minuta, a potom se u finišu meča poigravali sa nervima navijača sa srećnim krajem
137 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 19:51h

Budućnost Volija je potvrdila pobjedu u Kragujevcu, savladala je Krku u “Morači” i stigla do trećeg vezanog uspjeha.

Igrali su “plavi” odlično 37, 38 minuta, a potom se u finišu meča poigravali sa nervima navijača.

Međutim, sve je imalo srećni kraj, posljednja dva minuta će se brzo zaboraviti, najvažnije je da su upisani novi bodovi.

Kao po običaju centralna figura meča bio je Nikola Vučević sa dabl-dabl učinkom (21 poenom, 20 skokova) i ispraćen je ovacijama navijača nakon što je 20-ak sekundi prije kraja meča napustio teren zbog petog faula.

Odličan je bio Čedomir Vitkovac, koji je prelomio utakmicu time što je natjerao Eda Murića da napravi korake, a potom i ofanzivnim skokom 24 sekunde prije kraja, sa 12 koševa, a 11 je dao Marko Popović.

U redovima Krke najbolji je bio bivši centar Hemofarma Džerom Džordan (17 poena, osam skokova), a dobar je bio i Zoran Dragić (14).

"I u najavi meča sam rekao da je Krka imala težak raspored i da zbog toga tabela ne odslikava realno kvalitet koji imaju. Kada bi se analizirala utakmica 35, 36 minta smo igrali dobro, a onda nam je u završnici pala koncentracija, ušli smo nervoznije u finiš nego što je to trebalo, ali na kraju moram biti zadovoljan. Nadskakali smo ekipu koja je do sada bila prva u tom segmentu, ali smo loše šutirali bacanja i iz čistih pozicija. Međutim, zadovoljan sam nakon ovog meča, nastavljamo sa radom i nadam se da će biti još prijatnih vijesti", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Poveli su gosti trojkom Džimija Bakstera i to je bilo sve što su uradili u ovom meču.

Do 6. minuta igra koš za koš, a u finišu prve četvrtine sa nekoliko sjajnih odbrana. Podgoričani su lakim poenima stigli do dvocifrene prednosti.

Odličnih 10 minuta začinilo je Marko Popović trojkom za plus 13 (30:17).

Trgli su se gosti na startu drugog kvartala, prišli su na 31:24, što je bio znak da Radonjić zatraži minut odmora.

To je dalo rezultat, “plavi” su u 17. minutu stigli do 41:29 i do odlaska na odmor sačuvali dvocifrenu prednost (47:37).

Siguran igra Budućnost Volija u nastavku meča, prednost se kretala od 10 do 18 poena, koliko je bilo u 28. minutu (67:49) kada je Marko Popović dao novu trojku.

Činilo se tada da je meč riješen, ali tako nisu mislili gosti.

Iako su u posljednju četvrtinu ušli sa minus 13 (73:60), borili su se i počeli da tope prednost domaćina.

Na krilima Zorana Dragića, slovenački šampion je prišao na minus tri (81:78) 52 sekunde prije kraja.

Tome su u velikoj mjeri doprinjeli i domaći košarkaši serijom grešaka. Ušlo se potom u penal završnicu u kojoj su Podgoričani bili koncentrisaniji.

Tačku na pobjedu stavio je Nikola Ivanović nakon što je bio polovičan sa linije penala 12 sekundi prije kraja.

"Čestitam ekipi Budućnosti na pobjedi. Kontrolisali su utakmicu tokom većeg dijela. Mi smo željeli da nastavimo sa dobrim igrama, ali na to nije dao domaćin. Željeli smo da igramo preko naših centara, ali Vučević nam je dao dosta poena i uhvatio previše lopti. U prvom dijelu smo gubili 10 razlike sa sedam ofanzivnih skokova Budućnosti, a u drugom su oni imali čak 13. Da smo to iskontrolisali, bilo bi to dobro poluvrijeme za nas, ali nažalost nismo uspjeli", riječi su trenera Krke Nenada Trajkovića.

Galerija

Bonus video: