Budućnost za desetku: U Beograd idu po pobjedu

U derbiju 11. kola ABA lige, košarkaši Budućnost Volija gostuju FMP-u, koji je ove sezone neporažen u Železniku, ali žele da 10. pobjedom krunišu prvi dio sezone
2447 pregleda 0 komentar(a)
Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević
Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević

Na domaćem terenu sve pobjede imaju samo Cedevita Olimpija (četiri), Partizan (tri) i večerašnji rival košarkaša Budućnost Volija, FMP (četiri).

Kada se još pomene da je tim Vladimira Jovanovića sva četiri meča u ABA ligi izgubio u neizvjesnim završnicama, i to na gostovanjima kandidatima za plej-of Partizanu (90:85), Cedeviti (93:89), Primorskoj (86:81) i Crvenoj zvezdi (95:89, nakon produžetka), jasno je da tim Petra Mijovića čeka komplikovan meč od 20 časova u Železniku.

Ali, Budućnost je u sjajnoj seriji - vezala je osam pobjeda, apsolutni je vladar regionalnog takmičenja, a u beogradskom predgrađu će pokušati da upiše 10. trijumf i u velikom stilu završi prvi dio šampionata.

- Još jedno u nizu izuzetno teških gostovanja. Ovo je prva od tri vezane utakmice koju igramo van Podgorice, možda i najznačajnija. FMP je dobra ekipa, koja igra iznad svih očekivanja. Projektovana je da se bori za opstanak, ali je selekcijom, načinom rada i dobrim treningom izgradila veoma dobru igru. To je tvrd protivnik za sve ekipe - upozorava Petar Mijović.

Trener Podgoričana je potencirao da je FMP sva četiri poraza doživio od ekipa iz vrha tabele.

- Svi ti porazi su bili na jednu loptu, u neizvjesnim završnicama. FMP igra izuzetno agresivno, pokriven je na svim pozicijama igračima sa veoma dobrim atletskim sposobnostima, od Pota na poziciji jedan, do „petica” Đorđevića i Tejića. Jedan od ključeva pobjede je da se adaptiramo na košarku sa mnogo kontakta i agresivnosti.

I pored činjenice da poštuje protivnika, Mijović zna da njegov tim „puca” od samopouzdanja.

- Imamo izuzetan respekt prema potivniku, ali i našem trenutnom statusu, načinu na koji treniramo i igramo. Idemo u Beograd sa izuzetnom motivacijom i željom da upišemo izuzetno značajnu pobjedu - poručio je 37-godišnji stručnjak iz Bara.

„Panteri” su jedna od najboljih šuterskih ekipa u ligi, jer po utakmici pogađaju 9,3 trojke. U tom segmentu bi trebalo da im odgovori Skot Bamfort, koji je 20 puta pogodio iza linije 6,75 u regionalnom takmičenju.

- U dobrom smo ritmu. Pobjeđujemo redom, naporan rad na treninzima i na zbližavanju nam je pomogao da napravimo ovu seriju. Biće teško, FMP igra dobro, s razlogom je u vrhu. Moramo da izađemo spremni na teren, da odigramo dobro i, nadam se, da pobijedimo - istakao je američki bek.

Bonus video: