Čović i Ražnatović odlučuju o sudbini ABA lige

"Evroliga sigurno ovo pomno prati, pa otuda i neizvjesnost da li će naš region sljedeće takmičarske godine davati predstavnika u elitnom evropskom takmičenju, s obzirom na to da su nam pozicije odavno ugrožene, a da se mjesto nudi Londonu", navodi se
4465 pregleda 3 komentar(a)
Košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović na meču Evrokupa Partizan - Tofaš, Foto: MILOS MISKOV
Košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović na meču Evrokupa Partizan - Tofaš, Foto: MILOS MISKOV

"Prelazak Filipa Čovića i Ognjena Kuzmića iz Crvene zvezde u FMP usred sezone, kao i vlasništvo Mege u rukama menadžera koji "drži ligu" upućuje samo na jedno - ABA liga je neregularna", piše srpski portal direktno.rs.

"Nije od juče, a nije ni samo od ove sezone, ali prosto djeluje neverovatno da na tri kola do kraja ligaškog dela sezone Crvena zvezda i FMP razmjenjuju igrače u trenutku kada se obje ekipe bore za plej-of. Istina, Kuzmić i Čović ne mogu da igraju za FMP u ABA ligi, ali ko to dozvoljava i kako je to moguće da isti čovjek, u ovom slučaju Nebojša Čović, odlučuje o sudbini oba kluba, ali i indirektno i o ostalim ekipama na Jadranu?

I prethodnih godina, Jadranska liga nije bila regularna, još se pamti prvo mjesto Igokee na kraju takmičenja u sezoni 2012/13, kada je po pravilima morala da ide u Evroligu, ali je, ipak, bilo u interesu da u Evropu umjesto predstavnika Republike Srpske ode neko od velikih, pa se pravilnik brže-bolje mijenjao.

I sada djeluje nevjerovatno da Zvezda, zvanično treća na tabeli, šalje igrače u Železnik. Šta na to kažu Partizan, Cedevita Olimpija, Budućnost i Mornar? Ili, recimo, kada Kevin Panter mesjec dana po dolasku na Kalemegdan dobija srpski pasoš da bi igrao Kup Radivoja Koraća", navodi se u tekstu uz podsjećanje da se slično dogodilo prije dve godine, kada je Dilan Enis, takođe igrač Zvezde, takođe poslije mjesec dana dobio pasoš Srbije, a "poslije Kupa i pasoša dobio i otkaz".

"Nisu samo Zvezda i FMP ugrozili regularnost takmičenja, to već godinama čini Mega, odnosno njen vlasnik Miško Ražnatović", stoji u tekstu.

"Njegovi igrači čine skoro pola lige, kao i treneri, pa ostaje pitanje šta mu je u interesu, ko koga da pobijedi, ko da ispadne, ko da ostane na Jadranu, uz svo 'guranje' Mege da i naredne sezone, ako je bude, čini deo regionalne lige. Činjenica da veliko pojačanje Amerikanac Diandre Kejn odigra samo jednu utakmicu za Megu, u kojoj beogradski klub pobijedi Cibonu u Zagrebu, a onda ode u Peristeri, jeste sve samo ne pošteno i regularno.

"Evroliga sigurno ovo pomno prati, pa otuda i neizvjesnost da li će naš region sljedeće takmičarske godine davati predstavnika u elitnom evropskom takmičenju, s obzirom na to da su nam pozicije odavno ugrožene, a da se mjesto nudi Londonu", navodi se, uz napomenu, da bi na klupu londonskog kluba "trebalo da sjedne Željko Obradović".

"Uz to, izgleda da samo Zvezda ne može da igra protiv Budućnosti, a svi drugi klubovi mogu, pošto je, po crveno-bijelima, navodno u Podgorici ugrožena bezbjednost srpskim klubovima iako se nijedna sportska, društvena, kulturna, politička priredba u Crnoj Gori nije otkazala dok traju veličanstveni protesti naroda protiv tamošnje vlasti i spornog Zakona o slobodi vjeroispovesti", zaključuje se u tekstu.

Bonus video: