Još smo živi: Trener Cedevite Olimpije podiže "borbenu gotovost" pred rasplet sezone

Tim iz Ljubljane mora da ostvari maksimalan učinak, ali i da vjeruje u bar jedan kiks Mornara i Primorske
3150 pregleda 0 komentar(a)
Jurica Golemac, Foto: KK Budućnost Voli
Jurica Golemac, Foto: KK Budućnost Voli

Cedevita Olimpija je imala visoke ambicije ove sezone, a dva kola prije kraja šampionata ne samo da nije obezbijedila plej-of, već joj ni dvije pobjede do kraja ne garantuju četvrto mjesto.

Tim iz Ljubljane mora da ostvari maksimalan učinak, ali i da vjeruje u bar jedan kiks Mornara i Primorske.

Pod takvim pritiskom, ekipa Jurice Golemca čeka duel protiv Budućnost Volija, u ponedjeljak u 19 sati, u praznim "Stožicama".

"Trenutno nismo u najboljoj poziciji, ali pokušaćemo da zabilježimo pobjede u posljednje dvije utakmice, a onda ćemo vidjeti šta će nam to donijeti. Trudićemo se da regularni dio sezone završimo na pravi način i povežemo se još više kao tim “, kaže Majkl Hopkins.

„Trebaju nam samo dvije pobjede, protiv rivala koji se mogu pobijediti. Budućnost je u vrhu, ali dokazali smo da možemo da se nosimo sa podgoričkim košarkašima. Moraćemo da se više fokusiramo na našu odbranu, pošto su oni u odličnom napadačkom ritmu"

Kapiten Cedevite Olimpije Jaka Blažič vjeruje u srećan kraj.

"Budućnost igra sjajno. Ima dobre, kvalitetne igrače. Oni definitivno ne dolaze u Ljubljanu da izgube, tako da je ovo zaista težak meč za nas", rekao je Blažič.

Trener Jurica Golemac podiže moral igračima.

"Još smo živi, iako smo prilično zavisni o ostalim rezultatima, ali ne treba se prepustiti frustraciju i pognuti glavu ", kaže Golemac.

"Mornar i Primorska imaju nešto lakši raspored, ali ovo je sport. Moramo da damo sve od sebe, fokusiramo se isključivo na našu igru i vidjećemo šta će nam to donijeti".

Bonus video: