Košarkaški "El klasiko": Mirotić zna šta ga čeka

"Zabrinut sam i zbog mnogih drugih igrača Barselone, ne samo zbog Mirotića", poručio je trener Reala, Pablo Laso
1389 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Twitter
Nikola Mirotić, Foto: Twitter

Derbi sedmog kola Evrolige igra se večeras u Madridu - Real će u 21 čas dočekati Barselonu, a uoči meča u prvom planu je dolazak košarkaša Barselone Nikole Mirotića u Madrid.

Mirotić je od 2008. do 2014. igrao za Madriđane, da bi ljetos u šokantnom transferu iz NBA stigao u redove Barselone.

"Mirotić zna šta ga čeka, on je pametan igrač, zna da kontroliše emocije i atmosfera koja nas čeka u Madridu može da motiviše moj tim. U odnosu na Superkup smo napredovali u svim aspektima igre. U Superkupu su mnogi igrali po prvi put zajedno i sada se znaju bolje", rekao je trener Barselone Svetislav Pešić.

U Realu ipak ne razmišljaju samo o bivšem igraču.

"Imam mnogo drugih stvari koje treba da prevazilazim. Nikola je veliki igrač, nije to novost. Međutim zabrinut sam i zbog mnogih drugih igrača Barselone, ne samo zbog Mirotića", poručio je trener Reala, Pablo Laso.

Barselona će u večerašnjem meču biti oslabljena - nema Dilejnija i Klavera.

"Ako analiziramo momentat i poziciju na tabeli, mislim da je teško da napredujemo posebno jer imamo mnogo zdravstvenih problema sa važnim igračima kao što je Viktor Klaver. On je važan i u šutu ne samo u odbrani. Pokazali smo da možemo da igramo velike utakmice kao što su one u Beogradu, Kaunasu, Istanblu protiv Efesa gdje su atmosfere sjajne", dodao je Pešić.

Duel ovih rivala uvijek je specifičan.

"Duel Reala i Barse je poseban meč, to primjetite na ulici", dodao je Laso.

Bonus video: