Kukoč: Tri prstena sa Džordanom mi znače više od Kuće slavnih

„Ma nema više smisla o toj temi govoriti... Sad bih radije potrošio tu energiju tako što bih odigrao partiju golfa na terenu sa 18 rupa”, ističe legendarni košarkaš
3950 pregleda 0 komentar(a)
Kukoč sa Džordanom i Pipenom, Foto: NBA.com
Kukoč sa Džordanom i Pipenom, Foto: NBA.com
Ažurirano: 07.04.2020. 21:11h

Toni Kukoč nije stigao do košarkaške Kuće slavnih, naljutilo je to Svetislava Pešića, a hrvatsku legendu - razočaralo.

Kad se govori o svim najvećim igračima i kad me redovno stavljaju među najbolje evropske košarkaše, uz Dražena Petrovića ili Arvidasa Sabonisa, koji su odavno u Kući slavnih, ne mogu reći da me nije briga. Ali, s druge strane ne želim da trošim energiju na to”, rekao je Kukoč za hrvatski „Tportal”.

Uostalom, što ja ima o sebi da govorim? Ako moji bivši treneri, saigrači i košarkaški stručnjaci govore kako spadam među najbolja 3-4 evropska igrača svih vremena, o čemu onda pričamo? Možda svi oni ne znaju što pričaju? Ma nema više smisla o toj temi govoriti... Sad bih radije potrošio tu energiju tako što bih odigrao partiju golfa na terenu sa 18 rupa”, ističe Kukoč.

Tu se nije zaustavio...

Iskreno, meni puno više znači što sam igrao uz Majkla Džordana i osvajao NBA titule. Na ulazak u Kuću slavnih nemam nikakav uticaj. Treba pitati ljude koji o tome odlučuju, a ja bih stvarno volio da znam koji su to ljudi. Navodno se ne zna ko su oni jer nisu javno predstavljeni. Hoću li ja ikada ući u Kuću slavnih ili neću, zaista ne znam. Da li bih volio? Naravno da bih. Eto, prošla je još jedna godina, ali ništa se nije dogodilo”, kazao je trostruki NBA šampion sa Čikago Bulsima.

Bonus video: