Pavićević: FIBA Liga šampiona nam je sada samo opterećenje, mi moramo da se fokusiramo na ABA ligu

"Posljednjih pet minuta su promijenili sliku igre našeg tima, jer smo prvih 35 minuta igrali prilično dobru košarku protiv veoma dobrog tima. Imali smo prednost, ali je u posljednjih pet minuta jedan igrač uzeo loptu i dobio utakmicu“, rekao je Pavićević nakon meča
1907 pregleda 3 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Nakon petog poraza u isto toliko mečeva u grupi C FIBA Lige šampiona, trener Mornara Mihailo Pavićević je čestitao Peristeriju na zasluženoj pobjedi u „Topolici“ (73:65).

„Peristeri je igrao onako kako sam očekivao, igrali smo od prvog do posljednjeg minuta. Upozoravao sam igrače da igramo sa timom koji dolazi iz košarkaške zemlje, sa specifičnim stilom igre, sa čvrstom odbranom i disciplinom u napadu tokom svih 40 minuta. Nažalost, posljednjih pet minuta su promijenili sliku igre našeg tima, jer smo prvih 35 minuta igrali prilično dobru košarku protiv veoma dobrog tima. Imali smo prednost, ali je u posljednjih pet minuta jedan igrač uzeo loptu i dobio utakmicu“, rekao je Pavićević nakon meča.

Strateg Mornara je, kako kaže, u pripremi meča igrače upozoravao na Vlijama Hečera, koji je 17 od 23 poena postigao u posljednja četiri mnuta meča i odlučio pobjednika.

„Govorio sam da će on, kad bude najpotrebnije, preuzeti na sebe odgovornost ključnih šuteva. Poslije njegovih prvih tri poena uzeo sam tajm-aut i ponovio to igračima, da će on biti taj koji želi da odlučuje utakmicu. Tako je i bilo, naša odbrana je na njemu je bila potpuno dekoncentrisana, čovjek je odlučio pobjednika. Oni su imali Hečera, a mi nismo imali nikoga ko je bio u stanju da pogodi važne koševe u presudnim momentima. U tome se razlikuju igrači, imate onoga ko je pobjednik, a ima onih koji se igraju košarke“, rekao je Pavićević.

Jedan statistički podatak najviše „bode oči“.

„Pored 35 minuta dobre igre, imali smo 21 izgubljenu loptu, od čega 10 oni koji bi trebali da budu naši ponajbolji igrači, Pulen i Nidam. Teško je igrati protiv takve ekipe sa ovoliko izgubljenih lopti, kazna brzo stiže, kao što je i stigla. Ponavljam, žao mi je što smo tih 35 minuta dobre igre pokvarili sa posljednjih pet minuta. Ali, šta je, tu je, ovo je neka naša realnost, da vidimo koliko ko i šta može“, ističe Pavićević.

I Damir Markota je čestitao rivalu na pobjedi.

„Peristeri je igrao sjajnu timsku igru 40 minuta, to je danas bila razlika između njih i nas. Mi moramo da igramo bolje timski tokom 40 minuta, jer 25, 30 ili 35 minuta nije dovoljno. Nažalost, imali smo još jednu utakmicu u takvom stilu, i ostaje nam da nastavimo da radimo, da iz ovog meča uzmemo dobre stvari i analiziramo loše stvari“, rekao je Markota.

Nakon pet kola Mornar je jedina ekipa u FIBA Ligi šampiona bez pobjede. Ostalo je još devet kola, još ima šansi da se stigne do jedne od četiri prve pozicije u grupi koje vode u osminu finala, ali je put znatno otežan...

„Sada će biti vrlo teško da se uhvati drugi krug. Iskreno, u ovakvoj situaciji to će nam biti samo dodatno opterećenje, jer mi moramo da se fokusiramo na ABA ligu, da prije svega dođemo do pobjeda koje garantuju opstanak u ABA ligi, pa onda tokom lige, ako se dignemo, da eventualno postignemo i nešto više. Međutim, kako izgledamo u ovom trenutku, nije baš dobra situacija“, zaključio je Pavićević.

Tremner Peristerija Ilijas Zuros, bivši strateg Budućnosti, čestitao je svojim igračima na pobjedi.

„Pokazali su veliki karakter na terenu, protiv veoma talentovane ekipe sa odličnim šuterima. Iako nismo igrali dobro, pobijedili smo. Ali, rezultat je najvažniji u ovom trenutku, posebno što smo pobjedu ostvarili u gostima. Moramo da nastavimo, pred nama je dug put koji treba da pređemo i zato je svaka pobjeda na strani važna. Hvala Mornaru na sjajnom gostoprimstvu, a takođe čestitke navijačima koji su bili veoma dobri“, rekao je Zuros.

Bonus video: