Pavićević: Veni, vidi, vici...

"Od sveg srca čestitam mojim igračima na svemu što su prikazali večeras", kazao je trener Mornara nakom pobjede protiv Cedevita Olimpije
3035 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević i Slaven Rimac, Foto: Jurij Kodrun
Mihailo Pavićević i Slaven Rimac, Foto: Jurij Kodrun
Ažurirano: 18.01.2020. 21:18h

Trener Mornara Mihailo Pavićević bio je, s razlogom, vidno raspoložen nakon pobjede u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije (91:90).

"Za nas, možda, u ovoj sezoni najbitnija pobjeda, u pravom trenutku. Prije meča sa igračima rekao da nam je ovo utakmice sezone, jer bismo porazom ovdje šanse za plasman u plej-of sveli u domen teorije. Rekao sam da je uza nas zid, nema korak unazad, idemo da igramo hrabro, da vjerujemo u svaki duel, svaki šut… Srećan sam što smo pokazali taj karakter, gdje smo izdržali 45 minuta vrlo uzbudljive borbe, jer je i Cedeviti vrlo važna bila pobjeda u ovom meču. Zaista, od sveg srca čestitam mojim igračima na svemu što su prikazali večeras", rekao je Pavićević, uz zahvalnost domaćinu “na izuzetno korektnoj igri i gostoprimstvu, što dva kluba uzajamno gaje od kada su u ABA ligi”.

"Želio bih da i jedni i drugi prođemo u plej-of", dodao je Pavićević.

Strateg Mornara je istakao da je presudila vjera u pobjedu i odličnost sa kojom je njegov tim ušao u meč.

"Što se taktike tiče, ne možemo jedni druge više da iznenadimo, kraj je sezone, znamo svi ko šta radi. Jednostavno, odličili su motivacija kod igrača, vjera u pobjedu, i saznanje da nemamo izbora. Sastank pred utakmicu je trajao pet sekundi, i rekao sam “Veni, vidi, vici”. Dođoh, vidjeh, pobijedih i idemo kući. Drago mi je što smo, zaista, to ostvarili. Svi su bili svjesni da nam je ovo utakmica “biti ili ne biti”, to je presudilo", istakao je Pavićević.

Slaven Rimac je nakon poraza od Mornara kazao da je stvarno razočaran, imajući u vidu kako izgledaju treninzi u posljednjih 15 dana i koliko energije ulažu njegovi igrači.

"Bez obzira na to što smo napravili neke gluposti na kraju, kada nismo pravili pametne faulove da im ne dozvolimo da zabiju tricu, mislim da je bilo premalo energije protiv jedne takve ekipe kakva je Mornara, na utakmici koja nam toliko znači. Jednostavno, opet se pokazalo da smo u tim svojim ego razmišljanjima. Iz utakmice u utakmicu zabijemo 90 poena, sa malim brojem asistencija što je znak da da igrači puno više razmišljaju o sebi, nego jedni o drugima. To nam je, možda, i od početka problem. Tu, stvarno, nismo napravili ozbiljniji pomak. Ovo je težak poraz za nas, i kao treneru mi nije lako “prežvakati” ovu utakmicu, ali to je sport, moramo gledati naprijed i biti bolji ako želimo da pobjeđujemo. Ta komotna situacija koju smo imali do ove utakmice, porazima od Igokee i Mornara smo je poljuljali i to su stvari koje treba da zabrinu", rekao je Rimac.

Bonus video: