Pavićević: Svaka pobjeda na strani je suvo zlato, a pogotovo u Novom Mestu

Igrači Mornara su 19 puta sprotiv Krke šutirali za tri poena, i pogodili su sedam puta. To je najmanji broj pokušaja za tri poena Barana u dosadašnjem toku ABA lige, u kojoj su, do meča u Novom Mestu, prosječno po utakmici šutirali trojke 29,2 puta
1849 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević
Ažurirano: 07.12.2019. 23:17h

Mornar u Novom Mestu protiv Krke (76:67) upisao petu pobjedu u ABA ligi, drugu u gostima.

Barani su prvi put ove sezone protivnika sveli na manje od 70 poena, što potvrđuje da je forma u usponu, posebno igra u odbrani.

Uz to, još jedan podatak pokazuje da su Barani protiv Krke "poštovali" lotu, i da se nijesu bespotrebno ispucavali, što je na kraju i donijelo rezultat.

Naime, igrači Mornara su 19 puta sprotiv Krke šutirali za tri poena, i pogodili su sedam puta. To je najmanji broj pokušaja za tri poena Barana u dosadašnjem toku ABA lige, u kojoj su, do meča u Novom Mestu, prosječno po utakmici šutirali trojke 29,2 puta, a sa ukupno prosječno 28,2 šuta za tri poena su drugi tim lige.

"Čestitam igračima na, za nas, veoma bitnoj pobjedi. Svaka pobjeda na strani je suvo zlato, a pogotovo u Novom Mestu gdje su i najveći favoriti ostavljali bodove. Uoči ovog meča sam najavio da je naša forma u uzlaznoj putanji, jer smo imali palo pauze u Fibinoj Ligi šampiona, i iskoristilo smo to vrijeme malo da treniramo, da radimo na odbrani, što nam je najveći problem, i ovo je, mislim, prva utakmica gdje smo protivnika spustili ispod 70 poena. Znali smo šta treba da branimo, nijesmo dali najboljim igračima Krke da se razigraju, i mislim da je to ključ večerašnje pobjede", rekao je Mihailo Pavićević.

Vladimir Anzulović, trener Krke, čestitao je Mornaru na zasluženoj pobjedi.

"Kontrolisali su čitav meča. Mi nismo igrali sa energijom kakvu sam očekivao, na nama je da znamo i utvrdimo razloge zašto je to bilo tako. Ovog puta jednostavno nismo imali toliko energije kao u prethodnih devet utakmica, koje sam ja vodio. Naravno, treba naglasiti da je Mornar veoma kvalitetan tim i kvalitet njihovih pojedinaca danas je bio presudan", rekao je Anzulović.

Bonus video: