Pobjede drže crnogorske timove u igri za plej-of

Košarkaši Sutjeske dočekuju Helios, dok je Lovćen gost Slobode iz Tuzle, u mečevima 20. kola ABA2 lige
1006 pregleda 0 komentar(a)
Andrej Vulević (Sutjeska), Foto: Sutjeska/Foto MM
Andrej Vulević (Sutjeska), Foto: Sutjeska/Foto MM

Tri kola prije kraja ligaškog dijela, oba crnogorska tima su u igri za plasman u plej-of ABA2 lige.

Sutjeska i Lovćen Bemax, naime, imaju po devet pobjeda i 10 poraza, odnosno po pobjedu manje od Splita i Rogaške, timova koji su trenutno na diobi četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u razigravanje u drugom po značaju regionalnom košarkaškom takmičenju. A da bi ostali u trci za plasman među četiri najbolje ekipe, Sutjeska i Lovćen moraju da pobijede u današnjim mečevima 22. kola.

Na papiru, Sutjeska ima lakši posao, kod kuće od 18 sati dočekuje Slovenački Helios, od koga su Nikšićani poraženi u Domžalama, u prvom dijelu lige, sa pola koša razlike (83:82).

- Zbog obaveza u reprezentaciji i bolesti pojedinih igrača, nijesmo uspjeli organizovati treninge kakve smo priželjkivali. Bez obzira na to, mislim da smo spremni da odigramo dobru partiju koja će nas, nadam se, ostaviti u trci za plej-of - rekao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Helios ima isti skor kao Sutjeska.

- Dolazi nam ekipa koja, kao i mi, ima određene šanse za plej-of. Ulog nije mali, pa očekujemo veoma tvrdu utakmicu. Mini-pauzu smo iskoristili da se i psihički i fizički kvalitetno pripremimo, kako bi uhvatili poslednji voz za mjesto koje vodi u doigravanje - rekao je Andrej Vulević, Bek Sutjeske.

Lovćen je, takođe od 18 časova, gost Slobode iz Tuzle, koja je na Cetinju ubjedljivo poražena sa 97:74.

- Gostujemo ekipi koja je u drugom dijelu prvenstva pokazala da ima više kvaliteta nego što tabela pokazuje. Znamo da su posebno dobri na domaćem terenu, ali vjerujem da imamo kvaliteta da im pariramo. Želimo da u završnici lige ostvarimo što bolji rezultat i ova utakmica će nam dati puno odgovora - rekao je trener Cetinjana, Zoran Kašćelan.

Uoči ovog meča, Sloboda ima dvije pobjede manje od Lovćena.

- Očekuje nas veoma teško gostovanje u Tuzli. Ekipa Slobode je promijenila i igrački i stručni na kadar u odnosu na našu prvu utakmicu. Igraju veoma dobro posebno kući gdje imaju ogromnu podršku navijača. Mi moramo igrati maksimalno borbeno i koncetrisano svih 40 minuta i čekati priliku da napravimo dobar rezultat - kazao je Miloš Lopičić, centar Lovćena.

Bonus video: