Promjene u Budućnosti i na klupi i u igri, Mijović: Pokušaćemo da dobijemo veću širinu u napadu

“Pokušaćemo da rastererimo Kobsa i Bamforta, koristimo i druge opcije i da u narednom periodu, kratkoročnom ili dugoročnom, odigramo sa većom širinom u napadu”, rekao je Mijović
7160 pregleda 5 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Filip Roganović
Petar Mijović, Foto: Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti sjutra igraju meč 3. kola, nako turbulentnih sedam dana.

“Plavi” su juče ostali bez trenera, Slobodan Subotić je otišao samo pet dana poslije velike pobjede nad Crvenom zvezdom u Beogradu.

Poraz od Arke u Evrokupu ogolio je, međutim, sve slabosti podgoričkog sastava, pa će Petar Mijović pokušati da razdrma ekipu.

“Događaju se ovakve stvari, sport je to. Igrači su, prevashodno, dobro plaćeni da izvršavaju svoje obaveze. Mislim da su momci svjesni u kakvom smo momentu i da oni imaju dio odgovornosti. To su iskusni igrači, ozbiljne ličnosti i vjerujem da će reagovati na pravi način”, naglasio je Mijović.

U Podgoricu sjutra dolazi Primorska, koja na početku sezone ne igra kao debitant u ABA ligi.

Tim iz Kopra u prošlom kolu je savladao Partizan, a u Super kupu bio bolji od Crvene zvezde.

“To je prije svega ozbiljno organizovan klub, sa jasnim ambicijama. Oni se ne osjećaju kao debitanti, njihovi rezultati jasno govore o kakvoj je ekipi riječ. Imaju dobro selektiranu ekipu, trener Golemac ima kontinuitet na klupi, vrlo dobro radi svoj posao. Uradićemo sve da potvrdimo pobjedu nad Zvezdom, jer ta pobjeda dobija na važnosti samo ako slavimo protiv Primorske”, naglasio je Mijović, koji je najavio i određene promjene u igri.

“Pokušaćemo da rastererimo Kobsa i Bamforta, koristimo i druge opcije i da u narednom periodu, kratkoročnom ili dugoročnom, odigramo sa većom širinom u napadu”, rekao je Mijović.

Meč u dvorani “Morača” igra se od 20 sati.

Bonus video: