Rekord Bogdanovića, peti tripl-dabl Lebrona, konačno pobjeda Voriorsa, povratak Karmela

Reprezentativac Srbije je u pobjedi svoje ekipe nad Finiks Sansima od 120:116 bio najefikasniji igrač meča sa 31 poenom
2920 pregleda 0 komentar(a)
Bogdanović na meču sa Finiksom, Foto: Reuters, Reuters
Bogdanović na meču sa Finiksom, Foto: Reuters, Reuters

Košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović postavio je rekord karijere po broju postignutih poena na jednom meču NBA lige.

Reprezentativac Srbije je u pobjedi svoje ekipe nad Finiks Sansima od 120:116 bio najefikasniji igrač meča sa 31 poenom.

Bogdanović je imao čak 78 odsto šuta iz igre - 4/5 za dva, 7/9 za tri, dok je postigao i dva slobodna bacanja iz isto toliko pokušaja.

Bivši igrač Partizana i Fenerbahčea je imao još četiri skoka, sedam asistencija, tri ukradene i šest izgubljenih lopti, a na terenu je proveo 36 minuta.

Meč je završio prije vremena zbog povrede mišića, a izjavio je da ne misli da mu je mišić toliko loše, prenosi Sport klub.

Zapažen je bio i drugi reprezentativac Srbije u redovima tima iz glavnog grada Kalifornije, Nemanja Bjelica meč je završio sa 17 poena, imao je osam skokova, a tome je dodao po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Pored Bogdanovića i Bjelice u domaćem timu istakli su se Holms sa 20 poena i 15 skokova, Herison Barns sa 15, Badi Hild sa 12 i Kori Džozef sa šest poena i čak 14 asistencija.

Devin Buker je bio najbolji u redovima Sansa sa 30 poena i osam asistencija, po 20 su postigli Obre i Mikel Bridžis, dok je hrvatski reprezentativac Dario Šarić postigao dva poena, a imao je tri skoka i asistenciju.

Los Anđeles Lejkersi ostvarili su peti uzastopni trijumf i sa učinkom 12-2 lideri su Zapadne konferecnije.

Lejkersi su predvođeni Lebronom Džejmsom pobijedili Oklahomu sa 112:107.

Lebron Džejms
Džejms(Foto: Reuters)

Lebron je zabilježio peti tripl-dabl u sezoni pošto je meč završio sa 25 poena, 11 skokova i deset asistencija.

Entoni Dejvis bio je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 34 poena.

Denis Šruder je sa 31 poenom bio najefikasniji kod Oklahome, Danilo Galinari je dodao 25, a Kris Pol je upisao samo četiri poena.

Vicešampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi konačno su pobijedili.

Oni su na gostovanju Memfisu prekinuli seriju od sedam poraza i sa 114:95 došli tek do trćeg trijumfa u sezoni.

Alek Burks je bio najefikasniji sa 29 poena, Glen Robinson ga je pratio sa 20, dok su po 17 dodali Erik Paskal i Markisz Kris. Drejmond Grin je bio blizu tripl-dabl učinka sa osam poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Reuters
Detalj sa meča Golden Stejta i Memfisa(Foto: Reuters)

Kod Grizlisa je najbolji bio drugi pik sa drafta 2019. godine Dža Morant sa 20 poena i šest asistencija, Dilon Bruke je upisao 18, a Brendon Klark 17.

Nju Orleans je pobijedio Portland na svom terenu sa 115:104, a duel je protekao u znaku povratka Karmela Entonija na NBA parkete.

Karmelo Entoni, Frenk Džekson
Karmelo Entoni u duelu sa Frenkom Džeksonom(Foto: Reuters)

Entoni, kojem je ovo bio prvi meč od 9. novembra 2018, postigao je 10 poena za Portland kome je ovo već deseti poraz u sezoni i nalazi se na pretposljednjem mjestu Zapadne konferencije.

Džru Holidej je bio najbolji u redovima Nju Orleansa sa 22 poena, pet skokova i 10 asistencija, Brendon Ingram je postigao 21, uz sedam skokova i pet asistencija, a Džej Džej Redik 18.

Kod Portlanda je Si Džej Mekolum zabilježio 22 poena, Hasan Vajtsajd 14 i isto toliko skokov

Bonus video: