Suad Šehović - Profesionalni dizač pehara

Bjelopoljac, koji za tri dana slavi 33. rođendan, prije dvije noći u Baru je osvojio 13. trofej u dresu podgoričkog kluba, a sedmi u Kupu Crne Gore. I dao je ogroman doprinos tome - sa 14 koševa je bio drugi strijelac svog tima u pobjedi nad Mornarom u finalu (92:83)
9177 pregleda 9 komentar(a)
Suad Šehović drži trajni i prelazni pehar namijenjen osvajaču Kupa Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović drži trajni i prelazni pehar namijenjen osvajaču Kupa Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.02.2020. 14:12h

Navijači Partizana su svom dugogodišnjem kapitenu Petru Božiću svojevremeno dali zanimljiv nadimak - Profesionalni dizač pehara. Ali, njegov doprinos uspjesima „crno-bijelih” nije bio ni izbliza bitan kao onaj koji ima Suad Šehović u Budućnost Voliju.

Bjelopoljac, koji za tri dana slavi 33. rođendan, prije dvije noći u Baru je osvojio 13. trofej u dresu podgoričkog kluba, a sedmi u Kupu Crne Gore. I dao je ogroman doprinos tome - sa 14 koševa je bio drugi strijelac svog tima u pobjedi nad Mornarom u finalu (92:83), a trojkom uz dodatno bacanje je prekinuo ogromnu seriju Barana i vratio „plave” u život.

Tim Petra Mijovića je vodio 51:36, ali je dozvolio domaćima da povedu 59:55. Na isteku 29. minuta je kapiten dao ta četiri poena u jednom napadu i preokrenuo tok meča, jer Mornar više nijednom nije stigao do vođstva...

- Nisam pomislio da je kraj na 15 razlike. Igrao sam i prošle godine sa njima, znam da protiv Mornara ni plus 20 nije nikakva sigurnost, jer oni znaju da dodaju „gas”. Meč je bio prepun preokreta, a moglo je da ode i na drugu stranu. Srećom, mi smo pogodili neke šuteve preko ruke, a oni otvorene promašili - priznao je Šehović.

Meč su zbog koškanja u 16. minutu završili Šon Kilpatrik i Radoje Vujošević, u 33. je morao i Vukota Pavić, ali se provukao samo sa nesportskim faulom zbog nastraja na Hasana Martina.

- To se dogodilo u žaru borbe i trajalo je kratko. Za mene je bolje da postoje ti manji incidenti na terenu, nego vrijeđanja sa tribina i prepirke. Atmosfera na tribinama je bila odlična - jasan je kapiten Budućnosti.

Osvajanje Kupa je prava uvertira za ono što čeka Budućnost - borbu za titulu u ABA ligi. Podgoričani nakon reprezentativne pauze dočekuju upravo Mornar i pobjedom bi praktično obezbijedili 2. mjesto pred plej-of i ostali u bici za tron sa Partizanom.

- Sigurno da sada počinje pritisak, jer možemo da budemo od 1. do 4. mjesta na tabeli. Za nas je sada svaka utakmica polufinalna ili finalna, faktički počinje plej-of. Idemo utakmicu po utakmicu, a na svakoj ćemo, počev od Mornara, preko Cedevita Olimpije, do FMP-a, ići na pobjedu. Vidjećemo šta će se izdešavati do kraja, a zna se da je pozicija pred plej-of mnogo bitna.

Prelazni rok u ABA ligi je završen juče, a pojačali su se beogradski „vječiti rivali” - Partizan je doveo kolumbijskog beka Brajana Angolu iz Ostendea, a Crvena zvezda američkog plejmejkera Kejlina Lukasa.

- Svi se pojačavaju, jer se zna koliko titula donosi. Plej-of možda nikada nije bio jači i teži, svaka ekipa će imati šta da pokaže. Naša prednost je što nekoliko nas godinama igra zajedno. Imamo i igrače koji su ranije igrali ABA ligu, poput Džastina Kobsa, a i ostali su već svjesni koliko je ovo bitno za klub. Imaćemo 15-ak dana da se uklopi Kim Tili i mislim da ćemo do plej-ofa biti pokriveni na svim pozicijama, na pojedinim i sa po tri igrača. Spremni dočekujemo završnicu regularnog toka i plej-of - zaključio je Šehović.

Bonus video: