"Upoznajte svoju djecu": Vejd objasnio zašto je podržao sina koji je bio na Prajdu

"Mislim da kao porodica treba da podržavamo jedni druge, to je naša obaveza", kazao je on
5004 pregleda 1 komentar(a)
Dvejn Vejd sa sinovima, Foto: AP
Dvejn Vejd sa sinovima, Foto: AP
Ažurirano: 19.06.2019. 11:34h

Legendarni košarkaš Dvejn Vejd nije oklijevao da odgovori kritičarima koji su imali različite reakcije zbog njegove podrške sinu Zajonu, koji je u aprilu prisustvovao Paradi ponosa u Majamiju.

Roditeljima je povodom Mjeseca ponosa poručio da bolje upoznaju svoju djecu, da upamte da su ona različita i da svoje potrebe podrede njihovim.

Zajon (12) je bio na povorci u društvu Vejdove supruge, glumice Gabrijele Junion, a nedavno penzionisani košarkaš nije mogao doći zbog obaveza u NBA, ali je podržao sina na društvenim medijima, fotografijom i natpisom "Podržavamo jedni druge Prajdom!" U drugoj poruci je i poručio da žali što nije sa sinom, kako bi ga vidio srećnog.

U intervjuu za Varajeti (Variety) Vejd je objasnio zašto smatra da je važno javno istaći da podržava Zajona i njegova interesovanja, jednako kao i drugog sina Zaira, koji stasava kao buduća košarkaška zvijezda.

"Ne govorim puno o tome, zato što je na Zajonu da ispriča tu priču. Mislim da kao porodica treba da podržavamo jedni druge, to je naša obaveza. Moja obaveza kao oca je da ih podržim u svemu što žele da rade, moja uloga je da volim svoju djecu", kazao je Vejd.

Iznenađen što je njegova podrška izazvala kontroverze

Vejd je u intervjuu rekao da je prilično iznenađen što je njegova podrška sinu izazvala kontroverze i toliku pažnju javnosti.

"Nelagodno mi je zbog toliko pohvala samo zbog podrške sopstvenoj djeci. Radim ono što bi svaki roditelj uradio. Kada postanete roditelj, morate postati i nesebični, niste više bitni, vaša djeca i porodica postaju najvažnija stvar", rekao je on.

Vejd, koji je odrastao u Čikagu, napominje da djeca u njegovom okruženju nisu imala uvijek istu podršku svojih roditelja i poručuje da želi da njegova djeca odrastaju u drugačijem svijetu.

"Tu sam da ih ohrabrim i da ih ubijedim da mogu postići sve što požele. Meni to nisu govorili. Moj posao je da im budem uzor, da budem glas koji će im reći da mogu pokoriti svijet, da imaju očevu i podršku porodice na svakom koraku tog puta, zato budite divni kao što jeste i bićemo tu za vas", kazao je Vejd.

Bonus video: