„Vučicama” treba reakcija nakon poraza

Košarkašice Budućnost Bemaxa od 19 sati u „Bemax areni” dočekuju Partizan u 17. kola WABA lige
554 pregleda 0 komentar(a)
Sa jučerašnje konferencije za novinare
Sa jučerašnje konferencije za novinare

Sa već izborenom vizom za sedmi uzastopni fajnl-for WABA lige, a nakon što su u prošlom kolu protiv Crvene zvezde prekinule niz od 13 pobjeda, košarkašicama Budućnost Bemaxa u preostala dva kola preostaje borba za prvo mjesto u ligaškom dijelu.

Izabranice Vladana Radovića večeras (19 sati) u „Bemax areni” protiv Partizana igraju posljednji meč kod kuće, protiv rivala koji sa skorom 4-12 vodi bitku za šesto mjesto.

"Prvi put smo u situaciji da treba da odreagujemo nakon neuspjeha. Poznato je da smo nakon četiri mjeseca i 13 vezanih pobjeda zaustavljeni, tako da nam treba reakcija. Evidentno je bilo da smo se malo uljuljkali u tim lijepim rezultatima i laganim pobjedama, bili smo u situaciji da ne moramo da pružimo maksimum da bismo došli do pobjede u nekim mečevima, pa nam se to osvetilo u Beogradu protiv Crvene zvezde. Naravno da bih više volio da se to nije desilo, ali vjerujem da će nam poslužiti kao ozbiljna opomena - rekao je Radović.

Nikolina Babić je bila van trenažnog procesa dvije nedjelje, ali je za ovaj meč spremna, kao i Anđelika Mitrašinović koja je propustila posljednjih pet mečeva.

"U preostala dva meča do kraja nastojaćemo da popravimo igru u odbrani, odnosno da podignemo agresivnost, jer smo po tome poznati i da poboljšamo koncentraciju u napadu. Dugo nismo bile kompletne, uz sve te probleme došao je poraz u Beogradu, ali to je iza nas. Razmišljamo o onome što slijedi. Nadam se da smo izvukle pouke, a možda je to i trebalo da nam desi da vidimo da nismo nepobjedive. Baš zbog toga maksimalno oprezno očekujemo meč sa Partizanom, sa jasnim ciljem da dođemo do pobjede", kazala je Babićeva.

Optimistički je raspoložena i 17-godišnja Maja Bigović, centar “plavih”.

"Očekuje nas meč protiv Partizana, gdje želimo da opravdamo ulogu favorita. Ovo je za nas posljednji meč ove sezone na svom terenu, pa imamo dodatni motiv da dođemo do trijumfa, a istovremeno se nadam da ćemo imati dobru podršku sa tribina. Nastojaćemo da nakon poraza u Beogradu napravimo reakciju i vratimo se na pravi put uoči fajnal-fora", naglasila je Bigovićeva.

Trener Partizana Bojan Ivanović očekuje teško gostovanje.

"Dolazi nam u nezgodnom trenutku, što zbog puta što zbog povreda određenih igračica. Dolazimo rezultatski rasterečeni, sa željom da mlade igračice iskoriste svoje minute, steknu iskustvo i pokažu da na njih možemo ozbiljnije da računamo u finišu sezone", rekao je Ivanović.

Bonus video: