Zvezda sa respektom dolazi u Bar - Šakota: Teška utakmica; Lazić: Očekujemo podršku naših navijača

Mornar - Crvena zvezda, ponedjeljak 18 sati
3508 pregleda 11 komentar(a)
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Crvena zvezda MTS
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Crvena zvezda MTS

Sa mnogo respekta i pohvala prema Mornaru i ljudima koji ga vode, Crvena zvezda dočekuje derbi 19. kola ABA lige u Baru (ponedjeljak, 18 časova).

Biće to duel kandidata za plej-of, aktuelni šampion ima pobjedu više od sjutrašnjeg rivala.

„ Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koja dobro gura u ABA ligi, i protiv kluba koji se kroz godine podigao na visok nivo. Imaju odličan tim sa puno iskusnih igrača, i očigledno je da imaju visoke ambicije i sa pravom razmišljaju o njima. Ponoviću se - ali je tako, sve čestitke braći Pavićević na popularizaciji košarke u Baru, klubu koji su stabilizovali i ambiciji koja je neskrivena da igraju za najviši plasman i bore se sa najjačima. Mi moramo da odigramo pametnu utakmicu, zna se kako igra Mornar, i da istaknemo u prvi plan naše prednosti u ovom meču“ rekao je trener Dragan Šakota za zvanični sajt kluba.

Branko Lazić dobro poznaje većinu igrača Mornara...

„ Znamo koji stil igre gaji ekipa Mornara, puno posjeda, brz tempo, puno šuteva za tri poena, ali ove godine imaju rješenja na svim pozicijama u timu. Nismo u idealnoj situaciji iza nas su četiri izuzetno teške utakmice u kratkom periodu od samo sedam dana. Mornar ove sezone ima odličan tim, vidi se da su uložili dosta i u skladu sa tim jasno je da žele u plej of ABA lige i da je to cilj kome streme. Mi sa druge strane, imamo naše želje i naš cilj, stabilizovali smo se u ABA ligi što u ovakvom kalendaru koji je jako naporan nije bilo lako", kazao je Lazić.

"Topolica" će biti puna, Lazić računa i da će Zvezda imati podršku.

"Pozivam naše navijače kojih ima u velikom broju u Baru i ostalim mjestima da dođu i pruže nam podršku kao i prethodnih sezona kada su nam svojim prisustvom puno značili na gostovanju u Baru. Idemo na pobjedu kojom bi u dobroj atmosferi dočekali i završnicu Kupa Radivoja Koraća“, kazao je Lazić.

Bonus video: