Nestao sa „radara” - šta se dešava sa Hakšabanovićem?

Zašto talentovanog crnogorskog reprezentativca, igrača Vest Hema, nema ni na klupi Malage provjerili smo kod kolege, španskog novinara
58 pregleda 4 komentar(a)
hakšabanović, Foto: As.com
hakšabanović, Foto: As.com
Ažurirano: 01.11.2018. 12:21h

"Pelegrini mi je rekao da je Malaga pravo mjesto za mene", kazao je ljetos crnogorski reprezentativac Sead Hakšabanović, odlazeći iz Vest Hema na jednogodišnju pozajmicu u Andaluziju.

Momak rođen u švedskom Hiltebruku, koji je prije godinu i po pristao da igra za reprezentaciju Crne Gore, odakle su njegovi korijeni, napravio je transfer snova ljeta 2017, kada je iz Halmštada prešao u Vest Hem za sedam miliona eura.

Cijelu prošlu sezonu kucao je na vrata najbolje postave „čekićara”, odigrao je nekoliko mečeva u Liga kupu, šest puta je bio rezerva u Premijer ligi, istovremeno igrajući za mladi tim. Dejvid Mojes, prošlogodišnji trener Vest Hema, odbio je da ga na zimu pošalje na pozajmicu u Palermo.

Nije se stvar mnogo promijenila ni dolaskom Manuela Pelegrinija na klupu kultnog kluba iz istočnog Londona. Engleski mediji ljetos su čak objavili da je Hakšabanović „impresionirao čileanskog trenera na pripremnim utakmicama”.

Uoči početka sezone ipak se dogodila pozajmica - Hakšabanović je otišao po minutažu u Malagu, klub koji je baš sa Pelegrinijem na klupi prije pet godine dotakao zvijezde, umalo završio u polufinalu Lige šampiona.

Utakmice u nogama najpotrebnije su mladom fudbaleru, i činilo se da je Malaga pravi put za Hakšabanovića - sigurna opcija, „Pelegrinijeva riječ”...

No, neko je pogriješio u koracima. Prošla su tri mjeseca, a Hakšabanović nije proveo ni munut na terenu španske Segunde. Nema ga čak ni na klupi za rezerve! Logično, nema ga ni na Tumbakovićevom spisku.

Šta se dešava sa talentovanim crnogorskim reprezentativcem, provjerili smo kod Antonioa Gongore, novinara lista „Diario Sur” iz Malage.

"Ništa se specijalno nije dogodilo, trener jednostavno vjeruje drugim fudbalerima", kazao je Gongora.

Malagu sa klupe predvodi Huan Munis, 49-godišnji trener, čija je ekipa nakon 11 kola lider Segunde sa dva boda više od drugoplasirane Granade, tri od Deportiva la Korunje...

"Druga liga Španije je vrlo komplikovano takmičenje, a Hakšabanović nije ubijedio Munisa da treba da mu pruži priliku", nastavlja Gongora.

"Mislim da je trenutno čak i posljednji igrač na kojeg računa. Možda mu treba još malo vremena da se adaptira, ali prošla su već tri mjeseca. Nekoliko puta je takođe napuštao klub zbog obaveza u reprezentaciji, što mu nije pomoglo da se nametne", dodaje Gongora.

Ako želi minutažu i nove Tumbakovićve pozive, Hakšabanović će u januaru vjerovatno morati da potraži novi tim...

Bonus video: