Bitka za Britaniju: Kada može doći do meča Džošua - Fjuri?

Fjuri je vlasnik WBC pojasa, nakon pobjede nad Dontejom Vajlderom, Džošua je šampion u ostalim federcijama
4244 pregleda 0 komentar(a)
Fjuri i Džošua
Fjuri i Džošua

Edi Hern, promoter Entonija Džošue, obećao je da će "uraditi sve" da organizuje borbu za titulu neprikosnovenog prvaka svijeta u superteškoj kategoriji protiv Tajsona Fjurija.

"Svi to žele da vide, moj posao je da ugovorim spektakl", kazao je Hern.

Fjuri je vlasnik WBC pojasa, nakon pobjede nad Dontejom Vajlderom, Džošua je šampion u ostalim federacijama. vStatus je vratio trijumfom u revanšu sa Endijem Ruisom. Obojica su Britanci.

"On misli da će da pobijedi, mi mislimo da ćemo da pobijedimo. Džošua me nazvao odmah nakon Fjurijevog meča sa Vajlderom i pitao kada možemo da organizujemo borbu", kazao je Hern.

Međutim, postoje neke prepreke za organizaciju meča u skorijoj budućnosti.

Vajlder ima mogućnost da u narednih 30 dana aktivira klauzulu iz ugovora da može da zatraži i treći duel sa Fjurijem, dok Džošua mora da brani titulu u IBF federaciji, protiv Kubrata Puleva, 20. juna.

"Naravno da svi žele da se Džošua i Fjuri sastanu što prije, na ljeto, a ne da se čeka novembar ili decembar. Ali, nije to tako jednostavno. Ako budemo morali da se borimo sa Pulevom, a Fjuri sa Vajlderom neka bude tako, jer sam siguran da će i Džošua i Fjuri da pobijede. A onda idemo u realizaciju", kazao je Hern.

Bonus video: